Güncel

Kadıköy direniş alanına çevrildi: Baş eğmiyoruz I 104 kişi gözaltına alındı!

Valilik yasağına ve polis saldırısına rağmen yüzler Kadıköy Rıhtım'a akın etti. "Baş eğmeyeceğiz, aşağı bakmayacağız" şiarıyla Kadıköy'de sokak sokak direnişe geçti. Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı, ancak sokaklar boşalmadı.

2 Şubat 2021 Saat: 22:26
Kadıköy direniş alanına çevrildi: Baş eğmiyoruz I 104 kişi gözaltına alındı!
Kadıköy direniş alanına çevrildi: Baş eğmiyoruz I 104 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Emek, Barış Demokrasi Güçleri, polis saldırısına rağmen "Baş eğmeyeceğiz, aşağı bakmayacağız"şiarıyla Kadıköy Rıhtım'a aktı. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve onlarla dayanışmak için düzenlenen eylemlere yönelik polis saldırısı ve işkenceli gözaltıları protesto etmek için bu akşam Kadıköy Rıhtım'a çağrı yapılmıştı. Ancak sabah  saatlerinde açıklama yapan İstanbul Valiliği, kendi belirlediği eylem alanını yasakladığını duyurdu. 

KADIKÖY'E GİDEN YOLLAR ABLUKAYA ALINDI
Eylem saatlerinden önce Kadıköy'e giden yollar ablukaya alındı. Polis, Kadıköy hattındaki belediye otobüslerini durdurarak öğrencileri yaka paça gözaltına aldı. Beşiktaş'ta ise vapurla Kadıköy'e geçmek için bekleyen çok sayıda kişiye polis saldırdı. 

Yasağa rağmen İstanbul Emek, Barış Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla yüzlerce kişi Kadıköy Rıhtım'a akın etti.  

Farklı sokaklardan Rıhtım'a yürüyüşler gerçekleşti. Aralarında HDP Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Dilşat Canbaz Kaya, Murat Çepni, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş'ında olduğu çok sayıda kişi, "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sosyalizm" sloganları, alkış ve zılgıtlarla yürüyüş yaptı. 

MİLLETVEKİLLERİNDEN POLİSE: YAPTIĞINIZ ZULMÜN HESABINI SORACAĞIZ
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay'a da polis saldırdı. duruma tepki gösteren HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Murat Çepni polise, "Hepsinin hesabını hepinizden soracağız. Bu yaptığınız zulmün hesabını soracağız. Buradayız hepimiz" dedi.

POLİS KİTLENİN TOPLANMASINI ENGELLEYEMEDİ
Kitlenin toplanmasını engellemeye çalışan polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı. Yüzlerce kişi polis saldırısına, "Polis simit sat onurlu yaşa" sloganıyla yanıt verdi.

TENCERE VE TAVALARLA EYLEM
Saldırı sonrası kitle arka sokaklarda toplandı. Polisin saldırısına rağmen kitlenin alandaki ısrarı sürerken; evlerinde bulunan çok sayıda kişi de tencere ve tavalarla sesli eylem yaptı.

POLİS, POLİSİ DE GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞTI
Sokak aralarında biraraya gelen yüzlerce kişi alkış ve sloganlarla eylemlerini sürdürdü. Gözü dönmüşcesine kitleye saldıran polis, bu arada bir de sivil polisi gözaltına almaya çalıştı. 

MEHMET AYVALITAŞ'TA LGBTİ+ BAYRAĞI DALGALANDI
"Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla Yoğurtçu Parkı ve Mehmet Ayvalıtaş parkına ayrı ayrı yürüyüşler düzenlendi. Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda LGBTİ+ bayrağı dalgalandı. 

POLİS, DAĞILAN KİTLEYE SALDIRDI
Dağılan kitleye de saldıran polis, eylemcilere işkence uyguladı. Balkon ve pencerelerde bulunan çok sayıda kişi polise tepki gösterdi, tencere ve tavalarla ses çıkarma eylemi yaptı. 

Yürüyüşün devam ettiği caddelerde polis eylemcilerin üzerine araba sürdü, gözaltına aldıklarını çembere alarak işkence uyguladı. 

Gazetecilere de saldıran polis, görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. 

Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre 104 kişinin gözaltına alındı.


DİĞER İLLERDE BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ....

Eskişehir'de Boğaziçi direnişi selamlandı

Eskişehir'de üniversite öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek için açıklama yaptı. "Üniversiteler tek adama biat etmeyecek #AşağıyaBakmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, kayyum rektör Melih Bulu'nun atandığı günden bu yana üniversite bileşenlerinin başlattığı direnişin sürdüğü hatırlatıldı. 

İki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin Kabe resmini yere serdikleri iddiasıyla önce sosyal medyada linç edildikleri ve ardından da tutuklandıklarına dikkat çekilen açıklamada, aynı senaryonun daha önce de Gezi direnişinde uygulanmaya çalışıldığı ancak tutmadığı belirtildi. 

Giresun'da Boğaziçi ile dayanışma eylemi 

KESK Giresun Şubeler Platformu, Boğaziçi Üniversitesi direnişini selamladı. KESK Dönem Sözcüsü Topal, asıl sorunun kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını kaydetti ve asıl suçun üniversitelerin kurumsal özerkliğini ortadan kaldıranların suçu olduğunu vurguladı. 

KESK Giresun Şubeler Platformu, Atatürk Meydanı'nda Boğaziçi Üniversitesi direnişi ile dayanışma eylemi düzenledi. Basın metinini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Gökhan Topal, asıl sorunun kamuoyuna yansıtıldığı gibi kutsala yönelik bir saldırı olmadığının altını çizdi. 

Adana'da Boğaziçi'ne destek eylemi

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri ve Adana Üniversite Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaları protesto etti.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri ve Adana Üniversite Dayanışması, Gençlik Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaları protesto etti.

Eylemde konuşan Umut Özşimşek, Adana'dan Boğaziçi direnişini sahiplenip ses verdiklerini söyledi. Tutuklanan ve gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını isteyen Özşimşek, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin siyasi iktidar tarafından hedef gösterildiğini dile getirdi. Kayyum rektör istemediklerini ifade eden Özşimşek, üniversitelerin teslim alınamayacağını belirtti. 

Hatay MKÜ öğrencileri: Üniversiteleri teslim alamayacaksınız

Hatay MKÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yaptı. Eylemda yapılan açıklamada "Üniversiteleri teslim alamayacaksınız" diye belirtildi.

Hatay MKÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı direnen Boğaziçili öğrencilerle dayanışma amacıyla Antakya Köprübaşı'nda basın açıklaması düzenledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız