Güncel

Kadıköy, Kartal ve Sancaktepe'de milletvekillerinin tutuklanması kınandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlunun vekilliğinin düşürülerek tutuklanmasını Kadıköy, Kartal ve Sancaktepede protesto e

6 Haziran 2020 Saat: 08:03
Kadıköy, Kartal ve Sancaktepede milletvekillerinin tutuklanması kınandı
Kadıköy, Kartal ve Sancaktepe'de milletvekillerinin tutuklanması kınandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülerek tutuklanmasını Kadıköy, Kartal ve Sancaktepe'de protesto etti.

KADIKÖY
Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan eylemde "Darbelerinize karşı direneceğiz" pankartı açıldı. Burada konuşan HDP Parti Meclisi Üyesi Esengül Demir, iki HDP'li bir CHP'li milletvekilinin tutuklanmasının Kürtler ve Türklerin yanyana gelmesine yönelik bir "cezalandırma" olduğunu kaydetti. Demir, "Kürtler, Türkler bir arada yaşamamalı. İktidara karşı gelmemelidir. Tablo budur" dedi.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yuksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile seçilmişlerin yıllardır tutuklu olduğunu hatırlatan Demir, "HDP milyonlarca insanın oyuyla Meclis'e taşındı" diye konuştu. HDP'nin tek mücadele alanının Meclis olmadığını sokaklarda da mücadele ettiğini kaydeden Demir, "Bu ceberrut, zulüm siyasetine karşı mücadele edeceğiz" diye kaydetti.

Basın metnini okuyan Erkin Barın Göylüler, Saray rejiminin verdiği mesajı aldıklarını kaydetti. "Cevabımız da bir o kadar nettir: Bütün bu saldırılara karşı Türkiye'nin demokratik geleceğini yaratma çabamıza devam edeceğiz. Bu saldırılar ancak ve ancak bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı bileyecektir" diye konuştu.

Mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizen Göylüler, şöyle devam etti: "Halkımıza karşı yönelmiş bu saldırganlığı bugün durdurmak, muhalefet olarak hepimizin ortak görevidir ve herkesi bu görevine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Darbeciler gidecek, bizler kalacağız."

KARTAL
HDP Kartal İlçe Örgütü, ilçe meydanında yaptığı açıklamayla tutuklamaları protesto etti. "Kadın mücadelemiz yargılanamaz", "Darbelerinize karşı direneceğiz" pankartları ile "Zulme boyun eğmiyoruz", "Leyla kadınların ifadesidir", "İrademe dokunma", "Berxedan jiyane" dövizlerinin açıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Yaşananları darbe olarak niteleyen HDP İstanbul İl Yöneticisi Ahmet Özboğan, darbeci zihniyetin Meclis'in üzerinde kara bir leke olarak varlığını sürdürdüğünü kaydetti. Halk iradesine karşı geliştirilen ahlaksız ve faşist darbeciliği asla tanımayacaklarını belirten Ahmet Özboğan, özellikle partilerinin sürece dair açıkladığı 'Demokratik Tutum Belgesi'nin ardından gerçekleşen saldırıların birlik ve ortak mücadele çağrılarına verilen bir yanıt olduğuna dikkat çekti. Ahmet Özboğan, "İktidar bir kez daha gücümüzden, siyasetimizden Türkiye için çözüm olacak projelerimizden korktuğunu göstermiştir" diye konuştu.

Ahmet Özboğan, son olarak dayatılan saldırılara karşı en etkili cevabın direniş olduğuna işaret ederek, parti olarak Türkiye'nin demokratik geleceğini yaratma mücadelesine devam edeceklerini vurguladı.

Ardından konuşan HDP Parti Meclis üyesi Cengiz Topbaşlı,  demokrasiye dönük dayatma ve saldırıların yeni olmadığını belirterek, koronavirüs salgınına rağmen devam eden kayyım atamalarını hatırlattı. Cengiz Topbaşlı, "Bu halk ve temsiliyetini yürüten bu parti asla size biat etmeyecektir. Baskılarınız saldırılarınızın hepsi beyhudedir. Faşizme geçit vermeyeceğiz" dedi. 

SANCAKTEPE
HDP ve CHP'li 3 milletekilinin tutuklanmasına ilişkin Sancaktepe Demokrasi Caddesinde bir araya gelen HDP'liler, yaptıkları açıklama ile yaşananlara tepki gösterdi. "Darbelerinize karşı direneceğiz" pankartının açıldığın açıklama öncesinde "Meclis'te darbe var", "Berxwedan jiyane", "Kayyuma, darbeye, faşizme hayır" dövizleri taşınırken, sık sık "Faşizme boyun eğmeyeceğiz", "İrademe dokunma" sloganları atıldı.

Ardından yapılan açıklamada söz alan HDP İlçe yöneticisi Yavuz Alincer, 26 yıldır bu darbeci zihniyetin sürdüğünü belirterek, bütün toplumsal kesimlere yönelen saldırganlığa ve zorbalığa karşı demokratik güç birliği vurgusunda bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız