Güncel

Kadıköy, Kartal ve Sefaköy ‘de 24 Ekim mitingine çağrılar yapıldı

24 Ekim’de Kartal’da gerçekleştirilecek olan İşçi Emekçi Mitingi için, miting bileşenlerinin İstanbul’un çeşitli ilçelerinde, meydanlarda, duraklarda ve pazar yerlerinde kurulan standlarda halka miting çağrıları aralıksız sürüyor.

16 Ekim 2021 Saat: 12:59
Kadıköy, Kartal ve Sefaköy ‘de 24 Ekim mitingine çağrılar yapıldı
Kadıköy, Kartal ve Sefaköy ‘de 24 Ekim mitingine çağrılar yapıldı

24 Ekim’de Kartal’da gerçekleştirilecek olan Emeğimiz ve özgürlüğümüz için İşçi Emekçi Mitingi için, miting bileşenlerinin İstanbul’un çeşitli ilçelerinde, meydanlarda, duraklarda ve pazar yerlerinde kurulan standlarda halka miting çağrıları aralıksız sürüyor.

Kadıköy vapur iskelesinde stand açan miting bileşenleri, kalabalık vatandaş topluluğuna mitinge katılmaları için çağrılar yaparken, mitingin taleplerini anlatan broşürler dağıttı.

Mitinge çağrı Standlarından biri de Sefaköy’de metrobüs  durağı çıkışında kuruldu. Vatandaşlara bildiriler dağıtılarak çağrılar yapıldı.

Kartal halk pazarında ise, Pazar esnafına ve vatandaşlara işçi emekçi mitingine katılmaları, sorunlarını ve taleplerini dile getirmeleri için hem bildiriler dağıtıldı hem de anonslar yapıldı.

Miting bileşenleri, yaptıkları anonslarda, ülkede halkın yaşam koşullarını her geçen gün daha da kötüleştiğini, işten atılmaların ve işsizlik büyük boyutlara vardığını, işyerlerinde baskı ve tacizlerin devam ettiğini, sendikalaşmanın önüne engeller çıkarıldığını, emekçilerin düşük ücrete mahkum edildiğini dile getirerek, taleplerini dile getirmek için 24 Ekim’de Kartal Meydanı’na davet edildi.

Bileşenler, mitingin taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

Madde Madde 25/2 (Kod 29) Kaldırılsın. Herkese İş ve Gelir Güvencesi Sağlansın. Taşeron Çalışmanın Yasaklansın. İş Yerlerinde Taciz, Baskı, Mobbing Son Bulsun. KHK’lar İptal Edilsin. Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engellerin Kaldırılsın.

Açıklama yok.

Sefaköy

Açıklama yok.

Kartal

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız