Güncel

Kadıköy Kaymakamlığı Cudi Dağı eylemlerini yasakladı

Cudi Dağı'nda üç aydır süren yangına müdahale edilmemesine ilişkin yapılacak açıklama Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

13 Eylül 2020 Saat: 22:06
Kadıköy Kaymakamlığı Cudi Dağı eylemlerini yasakladı
Kadıköy Kaymakamlığı Cudi Dağı eylemlerini yasakladı

Yasağı protesto eden HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, doğanın şirketlere peşkeş çekilmesine karşı mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Cudi Dağı'ndaki yangınlara müdahale edilmemesine ilişkin Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde yapılmak istenen basın açıklaması Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

HDK Ekoloji Meclisi, Kazdagları İstanbul Dayanışması, Polen Ekoloji ve Doğanın Çocukları'nın çağrısı ile üç aydır Cudi Dağı'nda süren ve müdahale edilmeyen orman yangınlarına dikkat çekilmek istendi.

Ancak eylem öncesi Süreyya Operası önünü ablukaya alan polis, Kadıköy Kaymakamlığı'nın Cudi Dağı'ndaki yangınlara ilişkin eylem ve etkinliği yasakladığını, açıklama yapıldığı takdirde gözaltına almakla tehdit etti.

HDP İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut'un da katılımıyla yasak kararı protesto edildi.

Eylemde konuşan HDP Milletvekili Gülüm, 3 aydır yanan Cudi'ye ilişkin yapmak istedikleri eyleme yönelik yasağın hukuki hiçbir gerekçesinin ve açıklamasının bulunmadığını kaydetti. "Bu konuya ilişkin nasıl bir kamu güvenliği sorunu yaşanıyor da yasaklanıyor. Gerçekten bu konuya dair hiçbir açıklama, gerekçe yok" diyen Gülüm, ağaçların, doğanın katledilmesini geleceğin katledilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Kazdagları'ndan Hasankeyf'e, Cudi'ye doğanın katledilmesine karşı mücadele edeceklerini altını çizen Gülüm, "Doğanın şirketlere peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız