Güncel

Kadıköy ve Bakırköy’de KHK direnişcilerine gözaltı

Kadıköy ve Bakırköy’de kamu emekçilerinin KHK direnişine polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var!

4 Haziran 2018 Saat: 17:30
Kadıköy ve Bakırköy’de KHK direnişcilerine gözaltı
Kadıköy ve Bakırköy’de KHK direnişcilerine gözaltı

KHK ile ihraç edilen ve işlerine iade talebiyle her hafta pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri Kadıköy’de oturma eylemi yapan KESK üyelerine polis saldırdı.

Haftasonu Bakırköy’de yaşanan polis müdahalesinin ardından kamu emekçilerinin Kadıköy’deki 68. hafta eylemine de polis müdahale etti.Saldırıda en az 7 emekçinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Hüseyin Demir, Özgür Karadaş, Abdullah Şenyuva, Songül Tunçdemir, Hüda Yıldırım, Maşuk Öztekin, Gülşen (soyadı öğrenilemedi)

Bakırköy’de bugün de saldırı!

Geçen cumartesi de 29 kişiyi gözaltına aldığı Bakırköy’de ise KESK’liler yine toplandı. CHP milletvekili Ali Şeker Kaymakam ile yaptığı görüşmenin sonuçlarını aktardı. Kaymakamın meydanda seçim dolayısıyla birçok siyasi partinin standları olduğunu ve emniyetin provokasyonu engellemeye yönelik karar aldığını söylediğini belirten Şeker, Kaymakamın “özel olarak provokasyon beklendiği için kesinlikle izin vermiyoruz” dediğini söyledi.

Polis, Bakırköy’deki kamu emekçilerine bugün de müdahale etti. Saldırıda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Fatoş Çekmen, Ayla Mamati, Dursun Doğan, Filiz Doğan, Fatma Akkın, Özge Astan, Ömer Açık,Nursel Tanrıverdi, İlhan Koyu, Engin Bayrak, Onur Pekşen, Ersan Karababa.

KESK’ten çağrı

68. haftadır meydanlarda barışçıl bir şekilde haklarını arayan KHK’yle işlerinden atılan KESK’li kamu emekçilerine
yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılması için bugün saat 18.00’de Kadıköy Boğa Heykeli önünde yapacağımız basın açıklamasına katılımınız önemlidir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız