Güncel

Kadınlar, ağızlarına siyah bant çekti

Gebze ve Çayırova CHP İlçe Kadın Kolları yöneticileri, TBMM’de oylanacak olan yasa tasarına ağızlarına siyah bant çekerek tepki gösterdi

18 Kasım 2016 Saat: 18:57
Kadınlar, ağızlarına siyah bant çekti
Kadınlar, ağızlarına siyah bant çekti

TBMM’de görüşülen ve tecavüze uğrayanların tecavüzcüsüyle evlendirilmesi ile ilgili yasa tasarısına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yasa tasarısı ile ilgili olarak bir tepki de CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları’ndan geldi. CHP’li kadınlar, Çayırova’nın en işlek caddesi olan Fatih Caddesi’nin girişinde bir araya geldi. Kadınlar burada ağızlarına siyah bantla kapatarak tepkilerini gösterdi. CHP’li kadınlar yazdıkları pankartlarla yasa tasarısını protesto etti. Yasa tasarısına bir tepki de CHP Gebze İlçe Kadın Kolları yöneticilerinden geldi. Yasa tasarına tepki gösteren kadınlar, Gebze ilçe binası önünde bir araya geldi. Bir basın açıklaması yapmayan CHP’li kadınlar ağızlarını siyah bantlarla kapattı, tepkilerini bu şekilde gösterdi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Kadın Kolları üyeleri, ağızlarına siyah bant bağlayıp susma eylemi yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Karafatma Heykeli önünde gerçekleştirilen eyleme CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan da destek verdi. Siyah tişörtler giyip, ağızlarını siyah bantla kapatan kadınlar adına açıklama yapan CHP Bursa Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Şahin, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin azalmadığını söyledi.
Basına yansıyanların dışında korktuğu için sessiz kalan çok sayıda kadın bulunduğunu dile getiren Şahin, hiçbir kadının şiddeti hak etmediğini kaydetti. Şahin, şöyle konuştu: 
“Bu eylemimiz şiddet gören kadınlar içindir. Şiddet görmesine rağmen susmak zorunda olan kadınlar içindir. Şiddete kaşı intiharı ve ölümü göze alanlar içindir. Kadın, şiddete değil şefkate şayandır.”
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ise yaptığı konuşmada, kadınların susma hakkını kullandığını ancak CHP’li erkekler olarak, onların hakkını her platformda savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız