Güncel

Kadınlar Kocabaş’ın öldürüldüğü yerde: Sessiz kalmıyoruz

MANİSA - Erkek arkadaşı tarafından öldürülen Gülnur Kocabaş için sokağa çıkan kadınlar, şiddetin eril politikalardan bağımsız olmadığını vurguladı.

30 Mayıs 2020 Saat: 08:20
Kadınlar Kocabaş’ın öldürüldüğü yerde: Sessiz kalmıyoruz
Kadınlar Kocabaş’ın öldürüldüğü yerde: Sessiz kalmıyoruz

MANİSA - Erkek arkadaşı tarafından öldürülen Gülnur Kocabaş için sokağa çıkan kadınlar, şiddetin eril politikalardan bağımsız olmadığını vurguladı. 

Manisa’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, dün sabah çalıştığı fabrikadaki mesaisine gitmek için otobüs durağında servis bekleyen Gülnur Kocabaş’ın erkek arkadaşı tarafından katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Kadınlar, Kocabaş’ın katledildiği otobüs durağı önünde bir araya gelerek, “Gülnur Kocabaş için sesiz kalmıyoruz” pankartı açtı.  
MÜCADELEYE DEVAM 
Kadınlar adına konuşan Kocabaş’ın mesai arkadaşı Yeliz Kurt, kadına yönelik şiddetin gittikçe artığını dile getirerek, 6284 İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayan egemen devletin yaşamın her alanında şiddeti bir sorun çözme yöntemi olarak kabul ettiğini söyledi. Pandemi sürecinde evlerin şiddete daha açık hale geldiğini belirten Kurt, “Kadınlar için hazırladıkları acil eylem planının uygulanması için mücadeleye devam edeceğiz. Kadına yönelik artan şiddetin cezasızlık politikalarından, sorumluluk göstermesi gereken mercilerin eril bakış açısından, şiddetle mücadele mekanizmalarının işlevsiz ya da yetersiz oluşundan ve kadınların mücadele ile elde ettikleri kazanımlarına dönük açık saldırılardan bağımsız değildir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız