Yaşam

Kadınlardan Diyanet’e suç duyurusu

Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, verdiği bir fetva ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

11 Ocak 2016 Saat: 18:04
Kadınlardan Diyanet’e suç duyurusu
Kadınlardan Diyanet’e suç duyurusu

Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Babanın kendi öz kızına şehvet duyması haram değildir?” fetva iddiasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan kadınlar, yaptıkları açıklamalarında, “Diyanet’e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, bir babanın öz kızına yönelik şehvet duymasına ilişkin bir soruya verdiği, “Babanın 9 yaş üzerindeki kızını şehvetle öpmesi ve sarılması haram değil” cevabıyla enseste izin vermektedir” denildi.

 

“KADIN KİMLİĞİNİ YOK SIYILIYOR”

Grup adına açıklamayı yapan Dilara Kan, eleştirilerde bulunarak “İktidarları döneminde düşmanca politikalarıyla kadınların hayatını her alanda baskı altına almaya çalıştılar. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in son açıklaması kadın kimliğinin yok edilmesini hedeflendiğini gösteriyor. 18 yaşından küçük her birey çocuktur. Devlet yönetimini uluslararası sözleşmelere uymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Grup açıklamanın hemen öncesinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundular.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız