Güncel

Kadınlardan Kadıköy'de müftülük yasa tasarısı için eylem

'Müftülere resmi nikah yetkisi' barındıran yasa tasarısının meclisten geçmesini istemeyen kadınlar, tepki için Kadıköy'de oturma eylemi yaptılar.

17 Ekim 2017 Saat: 21:43
Kadınlardan Kadıköy'de müftülük yasa tasarısı için eylem
Kadınlardan Kadıköy'de müftülük yasa tasarısı için eylem

Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda saat 18.00 toplanan yaklaşık 70 kadın, Müftülere nikah kıyma yetkisi verecek olan Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının meclise sunulmasına tepki gösterdiler. Kadınlar, meclisten geçirileceğinin altını çizdiği yasanın toplum için faydalı olmayacağını belirttiler.

Üzerinde 'müftülük yasası geri çekilsin', 'Birlikte güçlü' yazılı pankartlar açan grup bir süre slogan attı. Oturma eylemi yapan kadınlar tepki göstermek için ses çıkarma eylemi yaptı.

Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, Kalkedon Meydanı’nda saatlerce nöbet tutarak kadınların medeni haklarını ve kazanımlarını yok eden yasalara geçit vermeyeceklerini haykırdılar. “ Müftülük yasası geri çekilsin”, “Müftülük yasasına itirazımız var”, “ Kadınlar can meclis nikah derdinde”, “ Boşanmayı değil cinayeti engelle”, “Eşit ve özgür bir hayat için bu yasa böyle geçmez” dövizlerini taşıyan kadınlar, hep bir ağızdan , “Resmi nikah müftünün işi değildir”, “Kadınlar artık susmayacak, susmayacak”, “Eşitsiz yasalardan bıktık usandık”, “ Eşitsiz yaşamaktan bıktık usandık”, “Bu yasalar böyle geçmez”, “Hayır hayır demektir”, “Hayatımız, sokaklar, geceler, karar bizim” sloganlarını attılar. Kalkedon Meydanı’ndan kadın milletvekillerine hazırladıkları mektupları okuyan kadınlar, vekillere, “Meclisi durdurun, yasayı geçirtmeyin” çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız