Güncel

'Kadınların yaşam haklarına yönelik saldırıları durdurun'

Batman'da son bir ayda beş kadının ölümcül darbelerle saldırıya uğradığını belirten İHD Batman Şubesi Kadın Komisyonu, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

5 Mayıs 2022 Saat: 05:40
Kadınların yaşam haklarına yönelik saldırıları durdurun
'Kadınların yaşam haklarına yönelik saldırıları durdurun'

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Kadın Komisyonu, 29 Nisan'da kentte bulunan Kine Em Parkı'nda dört çocuk annesi Hatice Çelik'in boşandığı erkek tarafından 13 kez bıçaklanmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Kadının çığlıkları üzerine olay yerine gelen halk tarafından erkeğin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, genç kadının hastanede yoğun bakıma kaldırıldığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu da aktarıldı.

'BİR KADIN DAHA SALDIRIYA UĞRADI'
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu olarak, yaralı kadının sağlık durumunu öğrenmek için gittikleri hastanede ikinci bir kadının daha yine boşandığı erkek tarafından saldırıya uğradığını öğrendikleri ifade edilen açıklama şöyle devam etti: "Batman'da son bir ayda tam 5 kadının ölümcül darbelerle saldırıya uğradığına tanıklık ettik! Sokak ortasında  slogan atsa polisin anında etkisiz hale getireceği saldırgan erkekler, gündüz vakti şehrin kalabalık yerlerinde kadınların canına kolayca kastedebiliyor. Canavarca hırsla işlenen bu kanlı saldırıların sorumlusu, kadınların yaşam hakkını güvence altına almayı öncelikli gaye edinmeyen mevcut erkek politikalarıyla ülkeyi yöneten siyasi erklerdir.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR'
Kadınların yaşam hakkına saldırıları besleyen mevcut politikalar; 'Kadın cinayetleri politiktir' söylemlerini, kadınlara yönelik yapılan her saldırıda doğrulanıyor. Mevcut hukuk sistemimizde kadınların hayatta kalmak için sığındığı yüce adalet sistemimizin 'kadın katillerini' ödüllendiren kararları asıl katildir. Kadınların yaşam hakkına yönelik saldırıların önüne geçecek politikaları hayata geçirmekle yükümlü mevcut iktidar İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek kadınların ölüm fermanlarını imzalamıştır! Bir kez daha vurgulamak istiyoruz İstanbul Sözleşmesi yaşatır.

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu ve hak savunucuları olarak en ağır insan hakkı ihlallerinden biri olan yaşam hakkına yönelik yapılan her türlü saldırılara karşı kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Bu vahim olayların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız