Siyaset

Kamalak: Suriye’ye girmek bir hatadan öte bir felaket olur

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak haftalık olağan basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

11 Şubat 2016 Saat: 20:05
Kamalak: Suriye’ye girmek bir hatadan öte bir felaket olur
Kamalak: Suriye’ye girmek bir hatadan öte bir felaket olur

Kamalak haftalık olağan basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamalak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın son birkaç gündür, Suriye’ye yönelik askeri bir müdahaleye ilişkin imalı konuşmaları bu konudaki endişemizi daha da artırmaktadır. Suriye’ye girmeleri bir akıl tutulması olur. Bir yanlış, daha büyük bir yanlışla düzeltilemez. Bin yıllık geçmişi destansı zaferlerle, şan ve şerefle dolu bir ülke, küresel emperyalizmin tetikçisi olamaz, olmamalıdır” diye konuştu.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamalak konuşmasında dış politikada tarihin en hassas, en kritik dönemlerinden birinin yaşandığına dikkat çekti. Bu dönemde aklıselim, sağduyu, basiret ve ferasetin ön plana çıkması gerektiğinin altını çizdi. Fakat iktidarın böyle davranmak yerine tam tersti eylemlerde bulunduğunu söyledi.

SURİYE’YE GİRMEK BİR HATADAN ÖTE BİR FELAKET OLUR

Suriye’de yaşanan gelişmelere vurgu yapan Kamalak, Cumhurbaşkanı’nın birkaç gündür Suriye’ye yönelik askeri bir müdahaleye ilişkin imalı konuşmalarının endişe yarattığını belirtti. İktidarın geçmişinin yanlışlarla ve hatalarla dolu olduğunu dile getiren Kamalak, “Ancak Suriye’ye girmek bir hatadan öte bir felaket olur. Gelinen nokta zaten bu iktidarın dış politikadaki yetersizliğinin, basiretsizliğinin ve ferasetsizliğinin bir sonucudur. Maalesef bölgesel aktör olma sevdasıyla çıktığı yolda, bugün sadece bir figüran olarak kalmıştır. 70 gündür Sur’a giremeyenlerin, Suriye’ye girmeleri bir akıl tutulması olur. Bir yanlış, daha büyük bir yanlışla düzeltilemez. Bin yıllık geçmişi destansı zaferlerle, şan ve şerefle dolu bir ülke, küresel emperyalizmin tetikçisi olamaz, olmamalıdır” diye konuştu.

ÜLKE ELDEN GİDİYOR, BUNLAR POSTER PEŞİNDE

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin de Meclis’teki muhalefetin içine düştüğü trajik durum olduğuna dikkat çeken Kamalak, “HDP’nin tek gündemi İmralı, Kandil. MHP zaten günlerdir kendi derdinin peşinde.  En vahimi ise ana muhalefet’in durumu. Türkiye’de yer yerinden oynuyor.  Ülke savaşın eşiğine gelmiş. Ana muhalefet partisi, günlerdir ‘poster’ kavgası yapıyor. ‘Efendim Atatürk posterini kim indirmiş, kim kaldırmış’ onu bulmaya çalışıyor. Ülke elden gidiyor, bunlar poster peşinde. Yazık” şeklinde konuştu.

OLASI SAVAŞ ORTADOĞU’YU ATEŞE BOĞAR

“Bu yüzden hiç lafı uzatmaya gerek yok. Buradan tarihi bir sorumluluk olarak uyarıyoruz” diyen Kamalak, şunları kaydetti:  “Türkiye, sözde  ‘Bölgesel Aktörlük’ gibi tahrik ve teşviklerle, sonu felaket olan bu karanlık maceraya sürüklenmemelidir. Tarihten ders alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, Saddam’ı Kuveyt için teşvik edenlerle, sonrasında idam edenler aynı küresel güçlerdi. Türkiye ile Suriye arasında yaşanacak bir savaş, yangını söndürmek bir yana, bütün Ortadoğu’yu ateşe boğar. Bölgede yaşanacak yeni bir sıcak savaş, ülkemize ve İslam âlemine değil, Büyük İsrail Projesi’nin sahiplerine hizmet eder. Böyle bir savaşın tek kaybedeni Müslümanlar, tek kazananı ise sömürgeci emperyalizm olur. Türkiye’nin güvenliği Suriye’nin bütünlüğü ile doğrudan bağlantılıdır. Suriye’nin bölünmesi, Türkiye’nin bölünmesine zemin oluşturur. Daha önce söyledik, yine söylüyorum, Evet Suriye’ye 15 dakikada girilebilirsiniz, ama 15 yılda çıkamazsınız. Çıktığınızda da kolunuz ve kanadınız kırılmış olarak, Ülke’niz bölünmüş olarak çıkarsınız” Türkiye’nin savaş için değil, barış için çaba sarf etmesi gerektiğini kaydeden Kamalak, yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız