Güncel

Kampanya grubu sonlandı Boğaziçi direnişi sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Berke Gök ve Perit Özen'in tahliyesi için kurulan Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük Kampanyası Grubu kampanyayı sonlandırdığı duyurdu.

18 Ocak 2022 Saat: 21:57
Kampanya grubu sonlandı Boğaziçi direnişi sürüyor
Kampanya grubu sonlandı Boğaziçi direnişi sürüyor

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Naci İnci'yi protesto ettikleri için tutuklanan 2 öğrencinin tahliye edilmesi için oluşturulan "Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük Kampanyası Grubu", başlattıkları kampanyayı sonlandırdıklarını duyurmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, "Berke'yi Perit'i aldık Naci'yi göndereceğiz. Üniversiteleri özgürleştireceğiz" yazılı pankart asıldı. Toplantıya, 7 Ocak'ta tahliye olan Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Enis Berke Gök'ün yanı sıra birçok öğrenci de katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektörlere karşı yürütülen direnişi anımsatan Tutku Kırcalı, "Kayyumların isimleri Melih'ten Naci'ye dönüyor ve üniversite bileşenlerinin iradesi gasp edilmeye devam ediliyor" dedi. 

Artan baskılara karşı birleşik mücadele hattı kurduklarını ve direnişi sürdürdüklerini dile getiren Kırcalı, Berke Gök ve Perit Özen'in tutuklanması ardından söz konusu kampanya grubunu kurduklarını anımsattı. Kırcalı, "'Alacağız dostlar sizi' diye çıktığımız bu yolda Berke ve Perit'i 94 günün sonunda aldık, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuştular. Bugün itibariyle bileşenleri olarak kampanya grubunun bitişini ilan ediyoruz" dedi.

Kampanyayı sonlandırdıklarını ancak direnişlerini sürdüreceklerini belirten Kırcalı, sözlerini "Üniversitenin özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Naci seni de göndereceğiz" diyerek noktaladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız