Güncel

Kampüs Cadıları'ndan linç kampanyasına yönelik açıklama

Son dönemde sosyal medya üzerinden kendilerine yönelik gerçekleştirilen linç kampanyasına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde açıklama yapan kadınlar, her geçen gün daha çok güçlendiklerini kaydetti.

22 Şubat 2022 Saat: 23:55
Kampüs Cadılarından linç kampanyasına yönelik açıklama
Kampüs Cadıları'ndan linç kampanyasına yönelik açıklama

Kampüs Cadıları, son dönemde kendilerine yönelik gerçekleştirilen linç kampanyasına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Basın metnini ise Rozana Urkun okudu. 

Linç kampanyasının faşist Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili kendilerini ilişkilendiren Batuhan Çolak tarafından başlatıldığını belirten Urkun, daha sonra ise Çolak'ın tüm kadın mücadelesi yürüten kurumları hedef alarak terörize etmeye devam ettiğini kaydetti. Urkun, "Bu organize linç girişiminin basit bir girişim olmadığını, bizzat örgütlü kadın mücadelemizi hedef alan örgütlü bir çalışma olduğunun farkındayız. Faşist, kadın düşmanı, ırkçı bir takım paralı trollerin hedef göstermesi dışında, İyi Parti başta olmak üzere birkaç siyasi partinin de bu karalama çalışmasına dahil olduğunu görüyoruz" dedi.

'ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİ YÜRÜTÜYORUZ' 
Kadın düşmanlığının, faşizmin ve cinsiyetçiliğin karşısında örgütlü mücadele yürüten genç kadınlar olduklarını işaret eden Urkun, bu tür saldırıların sebebini bildiklerini ve AKP iktidarının yarattığı politik atmosfer olduğuna dikkat çekti. Urkun, "Ülkede her geçen gün perçinlenen kadın düşmanlığından, bedenlerimize, hayatlarımıza yönelik sistemli saldırılardan bağımsız değerlendirilemez. Bizler Kampüs Cadıları olarak başta Ege Üniversitesi olmak üzere çok uzun yıllardır birçok kampüste, kadınların olduğu her yerde özgürlük mücadelemizi yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ege üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 2015 yılında faşist çeteler tarafından Kampüs Cadıları standına saldırı düzenlendiğini hatırlatan Urkun, "Nitekim hala cinsiyetçiliğe, erkek şiddetine, kadın düşmanlığına karşı örgütlenerek kampüslerimizde kadınlara ve kadın mücadelesine saldıran herkesin karşısında durmaya, özsavunma hattımızı ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Kendilerini hedef gösterenlere hatırlatmada bulunan Urkun, çetelerin paniklemeye ve korkmaya devam edeceklerini söyledi. Urkun,  kadın mücadelesinin her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız