Güncel

Kanal İstanbul projesine karşı yürüyorlar

İstanbul'u yok edecek Kanal İstanbul projesine karşı bir kez daha biraraya gelen Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

12 Temmuz 2020 Saat: 19:00
Kanal İstanbul projesine karşı yürüyorlar
Kanal İstanbul projesine karşı yürüyorlar

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul Projesine karşı bir kez daha bir araya geldi.

Küçükçekmece'de "Pandemide biz yaşam onlar rant peşinde" yazılı pankartlar ve Kanal İstanbul Projesini protesto eden dövizlerin açıldığı eylemde Fatoş Karaosmanoğlu basın metnini okudu.

Halkların salgınla, ekonomik krizle, işsizlikle mücadele ederken iktidarın kenti talan edecek, doğasını yok edecek rant projesine durmaksızın devam ettiğini söyleyen Karaosmanoğlu, "Önce pandeminin en ağır döneminde iki tarih/kültür varlığı köprünün taşıma ihalesini yaptılar. Bize 'evde kal' diye akıl verirken, çoğalamamızı fırsat bilerek korona günlerinde sermayeye yeni imkanlar sundular. Halkın tepkisi üzerine, derhal bir düzenleme ile ihalelere dijital devam etme kararı aldılar. Bu da yetmedi Kanal İstanbul, Yenişehr projesi kapsamında 1/100 binlik planına kabul, ardından 1/500 nazım plan ve 1/1000 ölçek imar planlarını kabul ettiler" dedi.

Hukuğa değil mücadele azimlerine güvendiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul'un son tarım alanlarını, sularını, insan dışı canlı yaşamı yok edip, kentin esas sahiplerini sürecek olanlar raporda, nitelikli insanlar için turizm projeleri, oteller, fuar alanları, AVM'ler, geniş, rahat, lüks konutlar yapmayı planlıyorlar. Finans projesi ile bağını kuruyorlar ve 3. köprü ve 3 havalimanını bu kapsamda yaptıklarını ilan ediyorlar."

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun bu projenin yapılmasına onay vermeyen halkını temsiliyeti olduğunun altını çizen Karaosmanoğlu, "Bu ülkenin daha fazla talan, rant projelerine ihtiyacı yoktur. Halkın ihtiyacı işsizliğe, yoksulluğa çözüm bulunması, demokratik ve özgür bir yaşamdır. Bu 'ölüm projesi'ne onay vermiyoruz, mücadele etmeye kararlılıkla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, İstanbul'u yok etmek anlamına gelen Kanal İstanbul projesine karşı 4 kilometrelik yürüyüşe başladılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız