Güncel

Kandıra Yüksel Endüstri işçileri: "Direneceğiz, teslim olmayacağız."

Birleşik Metal İş sendikası, Kandıra’da kurulu Yüksel Endüstri’de yaşanan haksızlığın ve mağduriyetin biran önce giderilmesi için bölge Milletvekillerine birer mektup gönderdi.

10 Kasım 2016 Saat: 12:49
Kandıra Yüksel Endüstri işçileri: "Direneceğiz, teslim olmayacağız."
Kandıra Yüksel Endüstri işçileri: "Direneceğiz, teslim olmayacağız."
Sendika taraından gönderilen mektupta şu görüşlere yer verildi: 
"Sendikamız, Kocaeli Kandıra Balcı Mevkii'nde faaliyet gösteren endüstriyel mutfak eşyası üretimi yapan ve 65 işçinin çalıştığı Yüksel Endüstriyel Ürünleri Turizm Yatırım San. Tic. A.Ş. işyerinde 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun öngörmüş olduğu yasal çoğunluğu sağlayarak, sendikal örgütlenmesini tamamlamış ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 03 Ekim 2016 tarihli yetki tespiti sendikamız lehine yazılmış ve taraflara bildirilmiştir. Ancak, işveren Bakanlık yetki tespitine itiraz etmiştir.
65 işçinin tamamının sendikamıza üye olduğu işyerinde, işveren yasalara aykırı olarak işçileri sendikamızdan istifa etmeye zorlamış, 26 Ekim 2016 tarihinde bir üyemizi işten atarak, gözdağı vermeye kalkmıştır, diğer işçilerin tepkisi üzerine ve Kandıra Belediye Başkanımız ve sayın kaymakamın işveren ile temasları ve arabuluculuğu üzerine işten atılan işçiyi tekrar geri alma sözü vermişti. Ancak, sözünde durmadı. Olayın hemen ardından da 3 gün içinde toplam 57 üyemizi tazminatsız ve bildirimsiz olarak işten attı.
Yüksel Endüstri işvereni işçileri anayasal ve yasal bir hak olan sendikaya üye olma hakkını kullandıkları için işten atarak cezalandırmaya çalışmaktadır. İşçiler yaşadıkları bu haksızlığa son verilmesi ve tekrar işbaşı yapabilmek için işyeri önünde beklemeye başlamışlardır. Bu süre içinde Sendikamız işverene defalarca görüşme talebinde bulunmuş ancak, olumlu bir yanıt alamamıştır.
İşverenin işçileri haksız bir şekilde işten atması nedeni ile sendikamız yetkilileri ve işçiler işyeri önünde basına bir açıklama yapmak için bulundukları sırada, OHAL gerekçesi ile Sendikamız yöneticileri gözaltına alınmıştır. Sendikamız Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik, Şube Sekreteri Hakan Küçük ve işçi Erkan Erdur 3 Kasım Perşembe günü gözaltına alınarak geceyi karakolda geçirmiştir. 4 Kasım, Cuma günü mahkemeye çıkartılan sendikamız yöneticileri serbest bırakılmıştır.
Üyelerimiz, sendika ve çalışma haklarının böylesine keyfi biçimde ellerinden alınmasına karşı işyerlerinin önünde beklemektedirler.
Sendikamız ve üyelerimizin talebi, işten atılan işçilerin biran önce işbaşı yapmaları, işyerinde üretimin yeniden başlayabilmesi ve sendikamızın işveren tarafından tanınması için işyerinde diyalog kanallarının açılmasını talep ediyoruz.
Üyelerimiz tekrar işlerinin başına dönerek işyerinde ve bölgede çalışma barışının yeniden tesis edilmesi için sonuna kadar mücadele etmeye kararlıdır. Sizler ülkemizin ve ilimizin milletvekilleri olarak bölgenizde yaşanan bu haksızlığın ve mağduriyetin biran önce giderilmesi için gerekli girişimleri yapacağınıza inanıyoruz ve bekliyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız