Eğitim

Kapatılan okullardaki öğrencilerin durumu netleşti

Darbe girişiminde kapatılan okullarda eğitim gören öğrencilerin durumları netleşti

27 Temmuz 2016 Saat: 00:48
Kapatılan okullardaki öğrencilerin durumu netleşti
Kapatılan okullardaki öğrencilerin durumu netleşti
Darbe girişiminde kapatılan okullarda eğitim gören öğrencilerin durumları netleşti. Öğrenciler ilköğretimde nakil yoluyla devlet okullarına geçecek, ortaöğretimde taban puan şartı aranacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmada öğrencilerin kamu okullarına nakillerinin yapılacağı ifade edildi.

Nakiller için öğrenci velilerinin başvuracakları kamu okullarına 30 Eylül tarihine kadar dilekçe ile başvurmaları gerektiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

667 KHK gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu hnedenle kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül 2016 tarihine kadar;

Resmi ilkokul, ortaokul/imam hatip ortaokullarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından,

Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri, nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden açık kontenjan şartı aranmaksızın aynı tür ortaöğretim kurumlarına, nakil gitmek istediği yerin il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi tarafından yapılacaktır.

TEOG tercihleri iptal

Ayrıca TEOG uygulaması kapsamında bu sene kapatılan okulara kaydını yaptıran öğrenciler için de açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

1. Kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. Veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edilmiştir. Öğrenciler 29 Temmuz 2016 saat 17.00’a kadar Tercih Başvuru Güncelleme ve Yeniden Onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabileceklerdir.

2. 2. Özel okullar tercih listesinde (tablo-6) yer alan ve kapatılan özel okullar tercih listesinden çıkarılmıştır. Bu okulları tercih eden öğrenciler, 29 temmuz 2016 saat 17.00’a kadar tercih Başvuru Güncelleme ve Yeniden Onay iş ve işlemlerini herhangi bir okuldan yaptırabilecektir.

3. Kapatılan özel ortaokuldan mezun olup TEOG Tercih Güvenlik Kayıt Numaralarını bilmeyen veya unutan öğrenciler bulundukları yerdeki en yakın ortaokul kurum müdürlüklerine başvuru yapmak suretiyle öğrenebileceklerdir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız