Güncel

Karala: Suruç için adalet çağrımız ezilenleredir

Suruç için adalet mücadelesi yürütmenin tüm adaletsizliklerin karşısında olmak anlamına geldiğini söyleyen Karala'dan Zeynep Ülger,tüm adalet arayışçılarını Suruç için adalet mücadelesiyle birleştirmek istediklerini söyledi.

15 Temmuz 2022 Saat: 09:51
Karala: Suruç için adalet çağrımız ezilenleredir
Karala: Suruç için adalet çağrımız ezilenleredir

Suruç için adalet mücadelesi yürütmenin tüm adaletsizliklerin karşısında olmak anlamına geldiğini söyleyen Karala'dan Zeynep Ülger, bu nedenle tüm adalet arayışçılarını Suruç için adalet mücadelesiyle birleştirmek istediklerini söyledi. Suruç için adaleti sokakta sağlayacaklarını kaydeden Ülger, 20 Temmuz'da 18.00'da adalet için Ankara Güvenpark'ta yapılacak eyleme çağırdı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası çok sayıda gençlik örgütünün katılımıyla örgütlendi. Suruç katliamının hemen ardından bir araya gelen gençlik örgütleri sokak sokak adalet mücadelesini sürdürdü. Tüm saldırılara, baskılara, anmalara yönelik işkenceli polis saldırısına birleşik mücadeleden aldıkları güçle, direnişle yanıt verdi.

Katliamın 7. yılında da gençlik örgütleri yine bir araya gelerek gerçekleştirdikleri sokak eylemleri ve etkinliklerle 33'leri anmaya çağırıyor...

Gençlik örgütleriyle Suruç katliamının 7. yılında yürütülen çalışmaları konuştuk. Karala dergisinden Zeynep Ülger, Suruç için adalet çağrısını tüm ezilenlere yaptıklarını kaydetti.

'İKTİDAR MEKANİZMASI ÇOK GÜÇLÜ, BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ'

Bu kadar baskının olduğu bir dönemde birlikte mücadele yürütmenin önemine dikkat çeken Ülger, "Çünkü karşımızdaki iktidar mekanizması o kadar güçlü ki devrimci mücadelenin de ortak bir zeminde olabildiğinde birleşebilmesi ve birlikte mücadele edebilmesi gerekiyor" dedi.

'KATİL DE MAHKEMELER DE AYNI SİSTEM'
Bu nedenle 7 senedir gençlik örgütleri olarak "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla her sene katledilenler için adaleti sokaklarda aradıklarını dile getiren Ülger, "Biliyoruz ki adalet devletin mahkemelerinde sağlanmayacak. Çünkü yargı da sistem de katil. Bizler mücadelenin mahkemede değil sokakta olduğunu biliyoruz. O yüzden her sene 20 Temmuz'da sokağa çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ezilenlere adalet mücadelesine güç verme çağrısı yaptıklarını belirten Ülger, "Adaleti sağlayacak olan bizleriz" diye ekledi.

'SURUÇ İÇİN ADALETİ TÜM ADALET ARAYIŞÇILARIYLA BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ'
Ülger, şöyle devam etti: "Her sene olduğu gibi bu yıl da sokaklarda 33 düş yolcusunu anmanın, katillerden hesap sormak, Suruç için adalet mücadelesini büyütmek ve bunun herkes için adalet istemek olduğunu anlatacağız. 10 Ekim'de katledilen 104 canı anmak için, Amed'de katledilenler için, Gezi direnişinde hayatını kaybedenler için, Ethem için, Berkin için adalet istemek olduğunu biliyoruz. Bunun için Suruç için adalet çağrısını tüm adalet arayışçılarıyla birleştirmek istiyoruz.

'20 TEMMUZ'DA GÜVENPARK'TAYIZ'
"20 Temmuz'da Güvenpark'ta 18.00'da 'Suruç için adalet herkes için adalet' istemek için buluşuyoruz. Suruç'un adalet çağrısı aynı zamanda tüm ezilenlerin adalet çağrısıdır."

(Etha-Pınar Gayıp)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız