Eğitim

'Karaman'da tüm sorumlular yargılanana kadar takipçiyiz'

Ankara Kadın Platformu, Karaman'da Ensar Vafı'na ait yurtlarda cinsel istismara maruz kalan çocuklara ilişkin davanın sonucuyla ilgili açıklama yaptı.

26 Nisan 2016 Saat: 20:02
'Karaman'da tüm sorumlular yargılanana kadar takipçiyiz'
'Karaman'da tüm sorumlular yargılanana kadar takipçiyiz'

Ankara Kadın Platformu, Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunan Öğretmen Muharrem Büyüktürk'e verilen 508 yıl 3 ay hapis cezasına rağmen tüm sorumluların yargılanmadığına dikkat çekti. Halen yüzlerce çocuğun bu tip vakıf yurtlarına muhtaç bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Ankara Kadın Platformu olarak üzeri örtülmeye çalışılan bu davanın tüm sorumluluları yargılanana kadar takipçisi olacağız” denildi.

Ankara Kadın Platformu, Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e ait yurtlarda cinsel istismara maruz kalan çocuklara ilişkin davanın sonucuyla ilgili açıklama yaptı. İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi'nde yapılan açıklamada platform adına konuşan Gönül Kural, “Karaman'da kaçak yurtlarda 10 çocuğun istismar edilmesiyle ilgili davada suçu işleyen Muharrem Büyüktürk'e görülmemiş bir hızla gerçekleştirilen mahkeme süreci ile verilen 508 yıl cezayla olayın üstünü örtmeye çalışan iktidar, bu suçların işlendiği kaçak yurtlara hiç dokunulmasın diye tün devlet olanaklarını ayaklarınaserdiği Ensar Vakfı ve KAİMDER'e siper olmaya devam ediyor” dedi.

Sanık avukatlarının mağdurların da avukatlığını yaptığını belirten Kural, faillerin davaya müdahil olarak katıldığı karanlıık bir dava süreci yaşandığına dikkat çekti. Tek suçlunun yıllardır bu suçu işleyen öğretmen olmadığını vurgulayan Kural, çocuklara yönelik cinsel istismar suçuna zemin hazırlayan, görmezden gelen, önlem almayan, korumayan yerel yöneticilerden milletveillerine, bakanından başbakanına kadar herkesin sorumlu ve suçlu olduğunu söyledi. Suçu işleyenin cezalandırıldığını fakat buna zemin hazırlayan eğitim sisteminin özelleştirilmesi benzeri politikaların dimdik ayakta olduğunu belirten Kural, yüzlerce çocuğun hala bu yurtlara mahkum bir eğitim hayatı sürdürmek zorunda olduğunu dile getirdi.

Kural, “Karaman olayının ardından her gün yeni bir istismar ve şiddet olayı ortaya çıkarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortaklığında aile, çocuk ve kadın çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda yasal yaptırımlar tartışması yürütülürken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşması, iktidarın kendi yükümlülüklerini ortadan kaldıran, şiddete ve istismara zemin hazırlayan, korumayan,önlem almayan, uygulamalarını bir kez daha ortaya koyan açıklamalar oldu” diye konuştu. Kural, Ankara Kadın Platformu olarak üzeri örtülmeye çalışılan bu davanın tüm sorumluluları yargılanana kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız