Güncel

‘Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye’

İZMİR - Üniversite öğrencileri tarafından kurulan Karşıyaka Öğrenci Dayanışma Ağı, salgın döneminde dayanışmayı büyütmek için herkesi destek olmaya çağırdı.

19 Mayıs 2020 Saat: 02:54
‘Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye’
‘Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye’
İzmir’de koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde başlayan dayanışma kampanyaları devam ediyor.  12 Mayıs’ta kurulan Karşıyaka Öğrenci Dayanışma Ağı da bu süreçte 150’ye yakın kişiye ulaştı. Öğrenciler kendi imkânlarıyla Ege Üniversitesi’ndeki 70 sağlık çalışanına ile sokakta çalışan emekçilerden 50’sine siperlik yapıp dağıttı.  
Karşıyaka Öğrenci Dayanışma Ağı’nda yer alan öğrencilerden Yağmur Beril Varol, İnsanlara yardım ederken güzel tepkiler aldıklarını da belirterek, “Üniversiteliler olarak yardım yapıyor olmamıza ya inanmıyorlar ya da şaşırıyorlar. Biz kendi gücümüzle, toplumun ihtiyacı olduğu konulara yönelik cevap üretmeye çalışıyoruz. Gerçek dayanışmanın ne olduğu somutlayarak göstermek istiyoruz. Hepimiz dayanışıyoruz, neticede dayanışma yaşatır” dedi. 
Varol, ağ olarak Edip Cansever’in “Yer Çekimi Karanfil” şiirinden esinlenerek, “Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye” diye slogan belirlediklerini aktardı.  
DESTEĞE İHTİYAÇ VAR 
Varol, dayanışmayı büyütmek için İzmirlilerin desteklerine ihtiyaçları olduğunu belirterek, “YKS’ye hazırlanan dostlarımız için kaynak kitap toplayıp onlara ulaştırmak, sokak hayvanlarına mama ve su dağıtmak, kitap takası yapmak, ihtiyaç fazlası olan bebek/çocuk kıyafetlileri ve oyuncaklarını gönüllülerden alıp steril ettikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birçok şeyi yapmayı hedefliyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız