Güncel

Kars’ta 23 aile kardeşleriyle buluştu

HDP'nin başlattığı “Kardeş Aile Kampanyası” çerçevesinde Kars’ta 23 ihtiyaç sahibi aile, dayanışmada bulunmak isteyen ailelerle buluşturuldu.

12 Nisan 2020 Saat: 21:22
Kars’ta 23 aile kardeşleriyle buluştu
Kars’ta 23 aile kardeşleriyle buluştu
KARS
Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, “Bu kampanya bir kez daha halklarımızın dayanışmasının somut örneklerini ortaya koydu” dedi.  
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından başlatılan “Kardeş Aile Kampanyası” bölgenin birçok kentinde hayata geçmeye başladı. Farklı etnisitede halkların yaşadığı Kars’ta ise kampanyaya ilgi oldukça büyük. Şuana kadar çok sayıda kişi ve kuruluşun dahil olduğu kampanya kapsamında 23 aile kardeş ailesiyle eşleştirildi. Kentin ihtiyaç haritasını çıkaran Kars Belediyesi, bu kapsamda yapılan kardeş aile başvuruları ise anında ihtiyacı olan ailelere yönlendiriliyor. Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, halkları bu kampanya çerçevesinde buluşturmak istediklerini söyledi.  
HALKIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR  
Kars’taki virüs yayılımının sakin olduğu ancak metropolelerden insanların kente gelmesi ve Kars’ın sınır kenti olmasının salgın riskini her gün biraz daha arttığını belirten Alaca, salgının ortaya çıkması ile birlikte belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek çalıştıklarını söyledi. Salgından kısa bir süre sonra belediye bünyesinde kriz masası oluşturduklarını ve acil eylem planı hazırlayarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Alaca, “Öncelikle halka açık yerlerin dezenfekte edilmesi konusunda önemli bir adım attık. Halkın yoğunlukta kullandığı alanları halen dezenfekte ediyoruz.  Yine imkanlarımız dahilinde ilçelere de aynı çalışmaları yapıyoruz. Yine belediye bünyesinde kurulan ‘Evde Bakım Müdürlüğü’ ile evden çıkması yasak olan insanlarımızın ihtiyaçlarına anında cevap veriyoruz. Bu insanlarımızın günlük temizlik ve alışverişlerine de aynı zamanda cevap oluyoruz” dedi.  
‘İKTİDAR KARARIYLA YARDIMLARI YAPAMIYORUZ’ 
Kentin giriş ve çıkış noktalarında belediye olarak kontrol noktaları oluşturduklarını ve kente gelenlerin kayıtlarının tutularak karantina ve diğer konular hakkında bilgilendirdiklerini söyleyen Alaca, ayrıca salgın süresince belediyenin neler yapabileceğine ilişkin Kent Konseyi’nin girişimleriyle telekonferans yöntemiyle bilim insanları ve uzmanlarla konuştuklarını belirtti. Şuan sadece sağlıkla ilgili bir krizin değil aynı zamanda ekonomik anlamda da bir krizin yaşandığına dikkati çeken Alaca, “Kars işsizliğin yüksek oranda yaşandığı bir kent. Bu salgınla birlikte ekonomik sıkıntılar giderek katlandı. Salgın sonrası yüzlerce insanın belediyemize yardım için başvuru yapması bu durumu bize net gösterdi.  Biz de kentteki ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti yapmaya başladık. Tespit sonrası esnaflarımıza çağrı yaparak yardım kolileri için destek istedik ancak iktidar tarafından verilen kararla bunu sürdüremedik” dedi. 
23 KARDEŞ AİLE BULUŞTURULDU 
HDP’nin başlattığı kampanyaya belediye olarak katkı sunmaya çalıştıklarını söyleyen Alaca, “Kentte ihtiyacı olan ailelerin tespiti yapıldı ve birçok insan bu ailelere destek sundu. Özellikle Kars dışında yaşayan çok sayıda yurttaş bu kampanyaya destek vereceklerini dile getirdi. Çok kısa bir süre olmasına rağmen 100’den fazla ihtiyacı olan aile tespit ettik. O ailelerimizi bize destek sunmak isteyen kişilerle buluşturduk ve kardeş aile yaptık. Şuana kadar 23 kardeş aile buluşturuldu. Böylesi dönemlerde yardımlaşma çok önemli. Bu tür yardımlaşmaların siyasi engellere takılmaması gerekiyor. Şuan çok ağır ekonomik sorunlar yaşanıyor ve evde kalan insanlara gerekli desteğin sağlanması gerekiyor. Bunu sağlayamazsak ‘evde kalın’ demenin bir karşılığı olmuyor. Kardeş aile kampanyası büyük bir ilgi gördü ve bunu mümkün olan en yüksek noktaya taşımak istiyoruz” diye belirtti. 
‘BURASI KÜÇÜK BİR TÜRKİYE’ 
Aileleri buluşturduktan sonra ihtiyaç sahibi ailelerin marketlere giderek ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını anlatan Alaca, şunları söyledi: “Bu kentte birçok kimlik bir yaşam inşa etti. Bu kampanya ile burada yaşayan renkleri buluşturmak istiyoruz. Şuan kampanya dahilinde insanların bu zor günlerde birbirlerine el uzatması çok önemli. Kars halkları açısından küçük bir Türkiye ve birlikte yeni yaşamı oluşturulacağımız bir kent. Bu kampanya bir kez daha halklarımızın dayanışmasının somut örneklerini ortaya koydu. Çünkü bu salgın sonrası ekonomik durumun uzun süre sürdürülebilir yanı yok. Dayanışma bunun için bir ilaç olabilir. Halkımızın her türlü kurala uyması ve dayanışmayı da asla ihmal etmemesi gerekiyor.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız