Güncel

Kars'ta HDP'ye operasyon: Belediye Eşbaşkanı Alaca gözaltına alındı

KARS - Kars'ta HDP'lilere yapılan operasyonda aralarında Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

1 Ekim 2020 Saat: 08:00
Karsta HDPye operasyon: Belediye Eşbaşkanı Alaca gözaltına alındı
Kars'ta HDP'ye operasyon: Belediye Eşbaşkanı Alaca gözaltına alındı
Kars'ta sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve belediye yöneticilerinin evlerine polis baskın düzenledi. Kars savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın evi de basıldı. 19 kişi  hakkında yakalama kararının bulunduğu operasyonda, ev aramalarının ardından Alaca ve Anlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.  
HDP'lilerin "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi. 
GÖZALTINA ALINANLAR  
Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, Fahrettin Kaya, Kaya Naki, Suat Bayhan, Hamit Taşdelen, Reis Baykız, Zorba Başkurtlu, Bülent Ağbaba, Şengül Erkmen, gazeteci Sevda Manduz. 
BİLGEN’İN İSTİFASINDAN SONRA OPERASYON  
Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, 6 yıl sonra açılan “Kobanê soruşturması” kapsamında 24 Eylül'de gözaltına alınmıştı ve kent halkı Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki göstermişti. Hala gözaltında bulunan ve bugün adliyeye çıkarılması beklenen Bilgen, dün “Demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim” diyerek, istifa ettiğini açıklamıştı. Bugünkü gözaltı operasyonunun Bilgen’in istifasından sonra gelmesi dikkat çekti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız