Güncel

Kartek metalürji’de sendikaya tahammülsüzlük ve işçi kıyımı

Birleşik Metal-İş Sendikasının yetki aldığı KARTEK METALURJİ’de dört işçi işten çıkarıldı. Hadımköy’de ağırlıkla talaşlı-talaşsız ürünleriyle otomotiv sanayi için üretim yapan fabrikada, yaklaşık 100 işçi çalışıyo

18 Mart 2020 Saat: 15:54
Kartek metalürji’de sendikaya tahammülsüzlük ve işçi kıyımı
Kartek metalürji’de sendikaya tahammülsüzlük ve işçi kıyımı

Birleşik Metal-İş Sendikasının yetki aldığı KARTEK METALURJİ’de dört işçi işten çıkarıldı. Hadımköy’de ağırlıkla talaşlı-talaşsız ürünleriyle otomotiv sanayi için üretim yapan fabrikada, yaklaşık 100 işçi çalışıyor. BMİS Mart ayı içerisinde bakanlıktan sendikal yetki almış ve yasal prosedür gereği de kısa süre sonra görüşmelerin başlamasını bekliyordu. Ancak işveren sendikanın gelmesine karşı tepkisini işçi çıkararak gösterdi. 

Birleşik Metal-İş Sendikasının yetki aldığı KARTEK METALURJİ’de dört işçi işten çıkarıldı.

Hadımköy’de ağırlıkla talaşlı-talaşsız ürünleriyle otomotiv sanayi için üretim yapan fabrikada, yaklaşık 100 işçi çalışıyor.

BMİS Mart ayı içerisinde bakanlıktan sendikal yetki almış ve yasal prosedür gereği de kısa süre sonra görüşmelerin başlamasını bekliyordu. Ancak işveren sendikanın gelmesine karşı tepkisini işçi çıkararak gösterdi.

Salgında ve krizde işçi kıyımına son!

Sendikalı olarak ve Toplu iş sözleşmesi hukukuyla çalışmak isteyen işçiler, kriz gerekçesiyle işsiz bırakılıyor. Patronun, adaletsiz tutumu işçiler ve emek dostları tarafından protesto edildi.

Kriz ve daralma gerekçesiyle işçi çıkarılan fabrikada işçiler ve sendika temsilcileri bugün fabrika önünde protesto eylemi yapıyor. İki vardiya olarak çalışan işçiler de protesto eylemine destek verdi.

Halen işyeri önünde bekleyen işçiler ve BMİS yetkilileri sorunun çözümünü talep ediyor. Salgın hastalık koşullarında iyi çalışan fabrikadan, işçilerin işlerine geri dönmesi ve başka işçi çıkarılmaması isteniyor.

Fabrika önünde destek için bekleyen işçiler ve emek dostları, Coronavirüs nedeniyle fabrikada gerekli işçi sağlığı önlemleri ve hijyen koşullarının sağlanmadığını bildiriyor.

Kaynak: emek.org.tr

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız