Güncel

" Kaybedilen Nürettin Yedigöl'ün peşini bırakmayacağız"

AYM, Nurettin Yedigöl'ün ailesinin başvurusunu reddetti.

14 Ocak 2016 Saat: 20:49
" Kaybedilen Nürettin Yedigöl'ün peşini bırakmayacağız"
" Kaybedilen Nürettin Yedigöl'ün peşini bırakmayacağız"

12 Eylül döneminde gözaltına alınıp kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün ailesinin bireysel başvurusu Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından reddedildi. Yedigöl'ün ailesi ve avukatları bu davanın peşini bırakmayacaklarını açıkladı. 

10 Nisan 1981’de İstanbul’da gözaltına alınan, Gayrettepe Emniyeti’nde sorgulanan ancak kendisinden bir daha haber alınamayan Nurettin Yedigöl’ün ailesinin 5 Aralık 2015 günü yaptığı bireysel başvuru Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından reddedildi. Anayasa Mahkemesi’nin 90’lı yıllarda gerçekleşen onlarca işkence davasını zaman aşımı gerekçesi ile kapatmasının ardından, Cumartesi Anneleri için umut ışığı olacak ilk kayıp davası için verilen kritik başvuruya da ret kararı geldi.

Nurettin Yedigöl kimdir?

Devrimci kimliğiyle tanınan ve dönemin devrimci önderlerinden  26 Yaşındaki Nurettin Yedigöl, 12 Nisan 1981’de İdealtepe’de bir eve yapılan operasyonda gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1. Şube’ye götürüldü. İfade vermeyi reddettiği için en ağır işkencelere maruz bırakıldı. En son 17 Nisan günü şubede sorgulanan arkadaşları tarafından görülen Nurettin Yedigöl’den bir daha haber alınamadı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız