Güncel

Kayıp yakınları: Karakolda kaybedilen Tanış ve Deniz nerede?

İHD İzmir Şubesi de Konak eski Sümerbank önünde yan yana geldi. "Kayıplar belli, failler nerede", "Kayıplar vicdanındır, sahip çık" pankartları açılan eylemde basın açıklamasını İslam Arpat okudu.

28 Ocak 2024 Saat: 07:58
Kayıp yakınları: Karakolda kaybedilen Tanış ve Deniz nerede?
Kayıp yakınları: Karakolda kaybedilen Tanış ve Deniz nerede?

ERKAN SOYLU


Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in hikayesini aktaran Arpat, 25 Ocak 2001'de gözaltında kaybedilen Tanış ve Deniz için jandarma komutanlığının 5 gün boyunca oraya gelmediğini iddia ettiğini hatırlattı.

"Kamuoyu baskısının artması üzerine Şırnak Valisi Hüseyin Başkaya, onların 25 Ocak'ta Silopi Jandarma Komutanlığı'na geldiklerini ama yarım saat kaldıktan sonra ayrıldıklarını açıkladı" ifadelerini kullanan Arpat, Serdar Tanış'ın babası Şuayip Tanış'ın şu ifadelerini hatırlattı: "Oğlum, ilçe teşkilatını açmaya çalışırken Levent Ersöz bizi sürekli tehdit etti. Beni Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'na götürdüler. Levent Ersöz, 'Oğlun bu işten vazgeçsin, yoksa sizin için iyi olmaz.' dedi. Oğlum parti çalışmaları için Diyarbakır'a gittiğinde Levent Ersöz beni telefonla aradı. 'Oğlun Serdar, Şırnak topraklarına ayak basarsa yaşatmam.' dedi. Oğlum Diyarbakır'dan geldiğinde Silopi İlçe Jandarma Karakolu'na çağrıldı. Gitti, bir daha da dönmedi."

Dosyanın etkin bir soruşturma yürütülmeden 2015'te kapatıldığını ve AİHM'in Türkiye'yi mahkum ettiğini kaydeden Arpat, "İç hukukta 'yürütülen soruşturmanın kusurlu olduğu ve ön yargılı fikirlere dayandığı' AİHM kayıtlarına geçen Tanış ve Deniz dosyasında adil bir yargılama faaliyeti yürütme yükümlülüğünüzü yerine getirin. Kaç yıl geçerse geçsin Serdar Tanış, Ebubekir Deniz ve tüm kayıplarımız için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir 9 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi, klarnet, akordeon ve kalabalık görseli olabilir

Bir 8 kişi ve şunu diyen bir yazı 'KAYIPLAR BELLİ FAİLLER NEREDE 六' görseli olabilir


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız