Çevre

Kaz Dağları'nda şirketlerle sözleşmelerin iptali için imza kampanyası

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na verilmek üzere Kazdağları'nda Altın arama faaliyetlerinin durdurulması ve sözleşmenin iptaline ilişkin imza kampanyası başlattı.

28 Eylül 2019 Saat: 07:57
Kaz Dağları'nda şirketlerle sözleşmelerin iptali için imza kampanyası
Kaz Dağları'nda şirketlerle sözleşmelerin iptali için imza kampanyası

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL

Kaz Dağları İstanbul Dayanışması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na verilmek üzere  Kazdağları'nda Altın arama faaliyetlerinin durdurulması ve sözleşmenin iptaline ilişkin imza kampanyası başlattı.Kampanya metninde Altın arama arama şirketleri ile yapılan tüm sözleşmelerin derhal iptal edilmesi istendi.

İmza kampanyasında şu açıklamaya yer verildi:

Çanakkale’de Kirazlı köyü yakınlarında Kanadalı Alamos Gold Firması ve iştiraki Doğu Biga Madenciliğin gerçekleştirmek istediği Kirazlı Altın ve Gümüş Madeninde işletme ruhsatının süresi 13 Ekim 2019 tarihinde dolacak.

Kaz Dağları'nın kuzey yamacında meşe,çam ormanları ile birlikte dünyada sadece Türkiye’de yaşayan 7 bitki türünün yaşam alanı üzerine kurulması planlanan maden projesi hayata geçerse 20 bin ton Siyanür kullanacak ve siyanürle birlikte Arsenik gibi bir çok ağır metal ortaya çıkacak.Bütün bir kent’in tek su kaynağı Atikhisar Barajı Kaz Dağları'nın dereleri,yer altı suları,tarım alanları kirlilik,ormanları ve nadir bitkileri ise yok olma tehlikesi ile karşı,karşıya.

Çanakkale ve yöresinin birinci derece deprem bölgesinde olması ve projenin fay hatlarına çok yakın olması ve kaza riski de dikkate alındığında Projenin kabul edilemez olduğu aşikardır.

Kaz Dağları'na telafisi mümkün olmayan zararlar verecek doğamızı, havamızı, tarım ürünlerimizi yok edecek faaliyetlerin önünün açılmaması için,Kirazlı projesinin 13 Ekim 2019 tarihinde süresi dolacak olan işletme ruhsatı Yenilenmemelidir.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız