Çevre

Kelebek Park, 1 Nisan'da sezon açıyor

Antalya'nın Kundu Turizm Bölgesi'nde 5 milyon TL yatırımla kurulan Kelebek Park, 1 Nisan'da sezon açıyor.

24 Mart 2016 Saat: 22:58
Kelebek Park, 1 Nisan'da sezon açıyor
Kelebek Park, 1 Nisan'da sezon açıyor

12 ayrı türde yüzlerce kelebeğin bulunduğu park, tamamen doğa dostu ve kelebeklerin beslenmesine uygun bitki türleriyle donatıldı. Baharın gelişiyle birlikte kozalarından çıkmaya başlayan farklı türdeki kelebekler, kendileri için oluşturulan özel yaşam alanlarında uçmaya başladı. 

Kelebek Park Genel Müdürü Barış Dursun, park içinde 10 bin bitki ve çiçek kullanıldığını, tesisin 1 Nisan günü ziyarete açılacağını söyledi. Nisan ayı ile kozaların tek tek açılacağını, kelebek popülasyonunda artış olacağını vurgulayan Dursun, kelebeklerin yaşam döngüleri hakkında bilinenlerin de yanlış olduğunu kaydetti.

Kelebeklerin ömürleri hakkında toplumda çok farklı bilgi olduğunu aktaran Dursun, “Bu alanda gördüğümüz kelebeklerin ömürleri 2 ile 4 hafta arasında değişiyor. Parkımızda kelebek döngüsü, pupa evresiyle başlar. Kelebek pupadan çıktıktan sonra bir gün kadar kanatlarını kurutmak için bekler. Ardından uçmaya başlar ve çiçek nektarlarıyla beslenerek hayatını sürdürür" diye konuştu.

SABİT SICAKLIK VE NEM
Parkın içindeki hava sıcaklığı ve nem oranı, sürekli kontrol altında tutularak sabitleniyor. Kelebeklere doğal yaşam ortamı hazırlayan işletme yönetimi, hava sıcaklığının 35 ila 38 derece arasında, nem oranının ise yüzde 30 ila 50 arası değiştiğini kaydetti.(Kaynak: Antalya Burada)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız