Güncel

Kerem Ulaş Dönmez 'Adalet Türküsü’nü anlatıyor: Umudun ve direnişin şarkısı…

"Tüm insanlığın adalet özlemi de giderek artıyor. Sanıyorum ki şarkının sevilmesinin ardında toplumda sessiz kalan çoğunluğun talepleri ve özlemlerine ses olabilme özelliği taşıyor olması olabilir. "

17 Ekim 2020 Saat: 10:16
Kerem Ulaş Dönmez Adalet Türküsü’nü anlatıyor: Umudun ve direnişin şarkısı…
Kerem Ulaş Dönmez 'Adalet Türküsü’nü anlatıyor: Umudun ve direnişin şarkısı…


ADALET TÜRKÜSÜ İÇİN TIKLAYINIZ

https://youtu.be/qIx_D_Y7JuY


Bugünlerde,   gerçek gündeme dikkat çeken,  emekçilere ve halka müzikle yol gösteren direniş şarkılarından biri olan  "Adalet Türküsü" adlı bir şarkı yayınlandı. 

Adalet Türküsü, sadece  bir çığlık olarak  kalmıyor, sanatçıların sessizliğini bozup, adeta bir mücadele çağrısına dönüşüyor. Şarkı, halk arasında şimdiden büyük bir beğeni topladı. Çünkü, halkın özlemlerini dile getiriyor, umudunu ayağa kaldırmayı hedefliyor. 

Sanatçı Kerem Ulaş Dönmez koordinatörlüğünde hazırlanan projede "Suavi , Hüseyin Turan, Hilmi Yarayıcı , Pınar Aydınlar , Haluk Tolga İlhan , Fikriye Kılınç , Egemen Yılmaz, Serhad Raşa  veAdalılar gibi isimler yer aldı. 

Açıklama yok.

Şimdi projenin Yönetmeni ve Aranjörü Kerem Ulaş Dönmez ile çalışma üzerine konuştuk.


- Öncelikle şarkı kısa sürede yoğun ilgi gördü bunun nedeni sizce ne olabilir? 

- Sessiz kaldığımız her an adaletsizlik sarmalı büyümeye devam ediyor. Bununla beraber tüm insanlığın adalet özlemi de giderek artıyor. Sanıyorum ki şarkının sevilmesinin ardında toplumda sessiz kalan çoğunluğun talepleri ve özlemlerine ses olabilme özelliği taşıyor olması olabilir. 

- Peki bu projenin çıkış noktası nedir, böyle bir çalışma nereden aklınıza geldi, biraz bahseder misiniz ? 

- Aslında bu çalışma uzun süren bir sessizliğin patlaması nihayetinde ortaya çıktı, Çok zamandır düşündüğüm bir çalışmaydı, Neticede gerek ülke olarak gerekse dünya genelinde toplumlar üzerinde baskılar giderek artıyor ve bunu dile getirmek isteyenler ise bir şekliyle susturuluyor. Bu sessizliği sanatımızla nasıl bozabiliriz dedik ve ardından çalışmalara başladık. 

- Peki süreç nasıl gelişti, bu kadar sanatçıyı bir araya nasıl getirdiniz? 

- Süreç ilk olarak sevgili Muzaffer Gezer'in Aynı adlı şiirini okumamızla başladı, sonrasında Sevgili Arsey Kaya ile birlikte şiirin bestelenmesi üzerine çalışmaya başladık. Şarkı oluştuktan sonra, Bu sesi nasıl daha da büyütebiliriz dedik ve şarkıda yer alan sanatçı dostlarımızla görüşmeye başladık. Bu noktada Sevgili Suavi , Hüseyin Turan, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Haluk Tolga İlhan, Fikriye Kılınç , Egemen Yılmaz, Serhad Raşa , Adalılar ve Fikriye Kılınç bizleri geri çevirmeyerek bu çalışmaya güç kattılar. 

- Bu çalışma ile neyi hedefliyorsunuz ve devamı gelecek mi

- Toplumlar üzerinde baskılar sürdüğü müddetçe bu tip şarkılar var olmaya muhakkak ki devam edecektir. Bu noktada her an yeni bir çalışma tabi ki söz konusu olabilir. Umarım yarının dünyasında böyle şarkılar yazmak zorunda olmayacağımız güzel güneşli günler bizleri bekleyecektir. Hedefimizin en temelde bu olduğunu söyleyebilirim.

 - Son olarak bu çalışmanın mutfağında kimler var , onlardan bahseder misiniz? 

Tabi ki , Uzun süren meşakatli bir çalışmaydı bizler için ve bir çok dostumuzun katkılarıyla bu noktaya getirebildik.Şarkının kayıtlarını "KAROFT STÜDYO"da gerçekleştirdik , Bağlama'da KENAN ÇALLI , Yaylılarda RASHİDY STRİNGS, Davul'da GÖKÇE DAYANÇ , Mastering'te ERKAN AKPINAR , Stüdyo Kayıtlarında TÜLİN DÖNMEZ , Klip Edit ve Renklendirmesinde ise BAYREK MURTEZAOĞLU çalışmamıza katkıda bulundular. Her birine teşekkürü bir borç bilirim.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız