Güncel

KESK: 12 Eylül AKP eliyle sürdürülüyor

12 Eylül darbesinin AKP eliyle sürdürüldüğünü belirten KESK, "yeni bir demokratik anayasayı hayata geçirinceye dek toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz" dedi.

13 Eylül 2020 Saat: 00:39
KESK: 12 Eylül AKP eliyle sürdürülüyor
KESK: 12 Eylül AKP eliyle sürdürülüyor

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), 12 Eylül darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Darbeni üzerinden 40 yıl geçtiğini hatırlatan KESK, "Aradan geçen 40 yıla rağmen 12 Eylül faşist zihniyetinin izinde yürüyenler demokrasinin, özgürlüklerin, emeğin haklarının önüne yeni engeller dikmeye devam ediyor" diyerek, faşist darbe ile yaratılan siyasal-toplumsal iklimin, bugün de AKP eliyle sürdürüldüğünü belirtti.

AKP'nin bugün, 12 Eylül'den sonra  "gülme sırası bizde" diyerek darbeyi alkışlayan sermaye sözcülerinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden KESK, "18 yıllık AKP iktidarında ülkemiz yerli ve yabancı sermaye için ucuz işgücü cennetine,  doğamız ve kentlerimiz sermayenin, rantiyenin yağma alanına çevrilmiştir. Devlet eli ile verilen kamu hizmetlerinin tasfiyesi süreci hızlandırılmış,  eğitimden sağlığa tüm kamu hizmetlerinde özel sektörün ağırlığı artırılmıştır" dedi.

OHAL'in fırsata çeviren iktidarın, sendikal mücadeleyi tasfiye etmeye çalıştığını, mücadele eden emekçileri de hedef aldığını kaydeden KESK, Türkiye'nin sendikal haklar alanında dünyada en baskıcı, en kötü sabıkaya sahip ülkelerden biri haline getirildiğini vurguladı.

12 Eylül darbesinin en temel hedeflerinden birisi olan iktidara biat eden tek tip insan modelinden bir toplum yaratma hedefini de AKP'nin devraldığını söyleyen KESK, 15 Temmuz darbesi ve ardından ilan edilen OHAL sürecinde yaşanan hukuksuzlukları hatırlattı.

KESK şunları kaydetti: "Örtülü veya aleni, postallı veya postalsız, modern veya post modern hangi sıfatla tanımlanırsa tanımlansın tüm darbelerin panzehiri olan emek ve demokrasinin güçlerinin ortak mücadelesini örme konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

"12 Eylül'ün 40 yıldır sürdürülen karanlığında AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeye, barışı egemen kılmaya dönük laik, demokratik bir ülke temelinde halkların özgürlüğü ve eşit yurttaşlık talepleriyle, yeni bir demokratik anayasayı hayata geçirinceye dek toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız