Güncel

KESK: Açığa alınan 390 arkadaşımız işlerine iade edilmeli

Büro Emekçileri Sendikası (BES), açığa alınan üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

18 Ağustos 2016 Saat: 19:20
KESK: Açığa alınan 390 arkadaşımız işlerine iade edilmeli
KESK: Açığa alınan 390 arkadaşımız işlerine iade edilmeli

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında yaşanan açığa almalarla ilgili idarecilerin ağzını bıçak açmıyor. Kamu emekçileri neden açığa alındığına dair bilgi almak istediğinde dilekçeler yanıtsız kalıyor, OHAL var deniyor. Emekçiler, “En azından neden  açığa alındık” diye soruyor.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), açığa alınan üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Ankara'da Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısında açığa alına BES üyeleri yaşadıklarını anlattılar. SGK'da 23 yıldır çalıştığını belirten Ayhan Öztürk, sosyal demokrat biri olduğunu ve neden cemaatle, darbeyle ilişkilendirildiğine anlam veremediğini dile getirdi. Yazılı ve sözlü başvurularına idarecilerden bir türlü yanıt alamadıklarını aktaran Öztürk, sürecin uzatıldığını ve bu işin takipçisi olacağını söyledi.


Devlet Personel Başkanlığı'nda çalıştığını belirten Macide Kaftancıoğlu ise neden açığa alındığını da, neden işe iade edildiğini öğrenemediğini söyledi. Bazı işyerlerinde emekliliğini doldurmuş kişilerin emekliliğe zorlanmasının bir süredir gündemde olduğunu ve  OHAL'in bunun fırsatı olarak değerlendirildiğini belirten Kaftancıoğlu, bu uygulamalara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Ankara Vergi Dairesi'ne 30 yıl emek veren Şehriban Özbek'e açığa alındığını söyleyen dahi olmamış. Her günkü gibi işe gelen Özbek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Uzlaşma memuruyum ben. Uzlaşma  bilgilerini bilgisayara girmeye çalıştığımda hesabımın kapandığını öğrendim ve çok şaşırdım. Gidip nedenini sorduğumda açığa alındığımı öğrendim. Bir an önce herşeyin düzelmesini bekliyorum.”

Trabzon Gümrük Müdürlüğü'nde çalışan Mustafa Sarıkaya ise açığa alınmayla bir bocalama dönemi geçirdiğini ifade etti. Bakanlığa iki kez dilekçe verdiğini, yanıt alamayınca 'dilekçe geldi mi' diye sormak için müdürünü aradığını anlatan Sarıkaya, “En azından açıklama yapılsa yine yetineceğim” dedi.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, 69 üyelerinin darbe girişimi sonrası açığa alındığını, 4 üyelerinin gözaltında olduğunu belirterek, “Son günlerde işkolumuzda adliyede giriş çıkışlar kapatılarak operasyonlar yapılması emekçileri kaygılandırmaktadır. Sendikamızın darbeyle ilişkilendirilmesi olsa olsa paralel devlet yapılanması yöneticilerinin kendilerini gizleme çabalarıdır. Tüm üyelerimiz görevlerine iade edilmeli ve cadı avına son verilmelidir” diye konuştu. Aslan, ekonominin 15 Temmuz öncesinden bile daha iyi olduğunu savunan hükümetin, varlık fonu ve zorunlu bireysel emeklilik sigortası gibi uygulamalarla emekçilere savaş açtığını söyledi.

AÇIĞA ALINAN KESK’Lİ SAYISI 390’A ULAŞTI

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de konfederasyonlarına bağlı sendikalara üye 390 kişinin açığa alındığını duyurdu. Özgen, “Çıkarılan KHK'larla kamu çalışanlarının ifade ve örgütlenme hakkı engelleniyor. Bankalar, dershaneler gerekçe gösterilerek kamu çalışanlarının açığa alımasnı kabul etmiyoruz” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili  Nursel Aydoğan, uzun yıllar KESK içerisinde mücadele ettiğini belirtereke, “Bir KESK üyesi emek ve demokrasi  mücadelesi içinde açığa alındığında çıkıp AKP'ye 'ben neden açığa alındım' demez. Bu onun için onurdur. Ancak böyle karanlık bir örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınmak kabul edilemez” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız