Güncel

KESK: Bugüne kadar 2.094 üyemiz ihraç edildi

KESK’in, ‘’2016 Yılı Hak İhlalleri Raporu”na göre, 11 bin 789 KESK üyesi açığa alındı, 2 bin 522 kişi ihraç edildi

18 Ocak 2017 Saat: 23:35
KESK: Bugüne kadar 2.094 üyemiz ihraç edildi
KESK: Bugüne kadar 2.094 üyemiz ihraç edildi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 2016 yılında kamu emekçilerine yönelik baskı ve ihlal verilerine ait raporu yayımladı.

KESK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında “2016 Yılı Hak İhlalleri Raporu” ile ilgili açıklamalar yapan MYK üyesi Fatma Çetintaş, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu(İTUC) tarafından yayımlanan “2016 İnsan ve Sendikal Haklar Raporu’nda, Türkiye’nin “en kötü ilk on ülke” arasında yer aldığına dikkati çekti.

OHAL döneminde kamu emekçilerine yönelik isimsiz mailler ve telefon ihbarları ile soruşturmalar açıldığını, ardından ihraçlar ve açığa alınmaların yaşandığını ifade eden Çetintaş, “Devlet güvenliği” gerekçesiyle iktidarın somut bir gerekçe sunmadan emekçilere yönelik ihraçlar ve açığa alınmaları gündeme getirdiğini kaydetti.

“KESK POTANSİYEL SUÇ ODAĞI GÖSTERİLİYOR”

Çetintaş, siyasi iktidarın OHAL’i kullanarak sendikal örgütlenmeyi hedef aldığını da belirterek, emekçilerin asılsız iddialarla 2016 yılında kapsamlı bir tasfiye ve kıyıma maruz kaldığını belirtti. Çetintaş, üyelerinin sendikadan istifaya zorlandığı  da vurguladı. Çetintaş, KESK’in potansiyel suç odağı gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkati çekti.

“2 BİN 522 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ”

Çetintaş, 2016 yılında KESK üyesi 11 bin 789 kişinin açığa alındığını, göreve iadelerin ardından şu anda 529 kamu emekçisinin halen açıkta olduğunu belirtti.

Çetintaş, 10 Ocak 2017 itibarıyla kamudan 2 bin 522’si KESK üyesi olmak üzere 97 bin kişinin ihraç edildiğini  söyledi.

“122  ÜYE SÜRGÜN EDİLDİ”

Çetintaş, 2016 yılında üyelerinden 122’sinin sürgün edildiğini, 47’sine aylıktan kesme, 35’ine de kademe ilerleme cezası ve Kabahatler Kanunu’na muhalefetten idari para cezası verildiğini anlattı. Çetintaş, 2016‘da 59 kişinin hem adli hem de idari soruşmalara maruz kaldığını ve cezalara çarptırıldığını kaydetti. Çetintaş, ayrıca sosyal medya paylaşımları yüzünden 121 kişiye de soruşturmalar açıldığını bildirdi.

2016’da en önemli baskı araçlarından birinin de gözaltı ve tutuklamalar olduğunu vurgulayan Çetintaş, yıl içerisinde 292 KESK’linin sendikal faaliyetlerden dolayı gözaltına alındığını ve 71 üyelerinin ise tutuklandığını bildirdi.

“SENDİKAL FAALİYETLER ENGELLENDİ”

 KESK üyelerine yönelik lojman tahsisi, tayin ve atamalar ile görevde yükselmelerde ayrımcılık yapıldığını, Kayyum atanan belediyelerde kayyumun ilk icraatının emekçilerin kazanılmış haklarına ve sendikal tercihlerine yönelik olduğunu belirten Çetintaş, özellikle Batman Belediyesi’nde 150 Tüm-Bel-Sen üyesinin istifa ederek yandaş sendikalara geçtiğini bildirdi.

Emekçilere, baskılara karşı birlikte mücadele çağrısında bulunan Çetintaş, şunları söyledi:

“ KESK, bağlı sendikaları ve yüz binlerce üyesi olarak, ne geçmişte ne de bugün karanlığa teslim olduk, olmayacağız. Korku imparatorluğu kendi sonunu getirmeye mahkumdur. Kaçınılmaz sonlarını emekçileri ve demokrasi güçlerinin ortak ve birlikte mücadelesi getirecektir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız