Güncel

KESK’den İzmir’de Agrobay direnişçilerine destek

İZMİR- KESK İzmir Kadın Meclisi ve KESK İzmir Şubeler Platformu direnişteki Agrobay işçilerini ziyaret ederek, yaptıkları konuşmalarda direnişlerini desteklerini dile getirdiler.

25 Kasım 2023 Saat: 08:12
KESK’den İzmir’de Agrobay direnişçilerine destek
KESK’den İzmir’de Agrobay direnişçilerine destek

ERKAN SOYLU


KESK İzmir Kadın Meclisi, İzmir Bergama'da Bayburt Grup'a bağlı Agrobay Seracılık'ta 3 ayı aşkın bir zamandır direnen Agrobay işçilerinie destek ziyaretinde bulundu. Savaşa yoksulluğa şiddete karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz yazılı pankart açan kadınlar, sık sık “Hak hukuk adalet”, “Agrobay işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı. Basın açıklamasında KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher ve Agrobay Direnişçisi Ayten Yavuz konuştu. Eyleme Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Serap Baysal TÜMBELSEN Kadın Sekreteri Nazife Bayrak, Eğitim Sen Hukuk TİS Sekreteri Arzunur Şimşek de katıldı.

Agrobay’ın patronlarının ‘işçilerin bir sıfır önde başladığını’ söylediğini oysa bunun böyle olmadığının bilindiğini belirten Döne Gevher “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği verilerine göre Türkiye’de 2023 yılının ilk 10 ayında bin 634 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Önlenebilir iş cinayetleri patronların daha fazla karına kar katmak için geliştirdiği politikalarla almadığı önlemlerle bin 634 işçi yaşamını kaybetti. Açlık sınırı 16 bin yoksulluk sınırı 49 bin asgari ücret 11 bin 400 lira. Bu koşullarda 4 kişilik bir ailede 4 kişi bile çalışsa yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda bırakılıyoruz” şeklinde ifade etti.

Açıklama yok.

Öte yandan bir ziyarette KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından gerçekleştirildi. Kod 46’nın iptal edilerek işçilerin haklarının ve sendikalaşma önündeki engellerin kaldırılması talep edildiği açıklamada, platform adına Dönem Sözcüsü Mustafa Güven bir konuşma yaptı.

Güven, “Tarım iş kolunda kayıt dışı çalışma arttı. Hatta hükümetin ekonomik krizi en önemli yönetme alanlarından birinin başında geliyor. Çünkü hem kayıt dışı çalıştırma kolay oluyor hem de sendikal örgütlenme önündeki engellerden çok fazla. Sigortasız, sendikasız resmen vahşi kapitalizm koşullarında çalıştırılıyorlar. Agrobay işçisinin sendikaya üye oldukları işten atılmaları bu sömürü düzeninin devam ettirilmesi anlamına geliyor” dedi.

Ziyarette işçilerde konuşmalar yaparken ayrıca SES İzmir 1 No’lu Şube Eş Başkanı Hava Akcan, Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Ergün Küçükkaya ve Haber Sen MYK Üyesi Ayhan Zengin de desteklerini ifade etti.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız