Güncel

KESK ihraçları için Bakırköy ve Kadıköy’de yapılan eylemler 61’inci haftayı geride bıraktı

Kadıköy ve Bakırköy'deki ihraç eylemleri 61'inci haftayı geride bıraktı.

22 Nisan 2018 Saat: 08:33
KESK ihraçları için Bakırköy ve Kadıköy’de yapılan eylemler 61’inci haftayı geride bıraktı
KESK ihraçları için Bakırköy ve Kadıköy’de yapılan eylemler 61’inci haftayı geride bıraktı

KHK saldırılarıyla ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri direnişlerinde 61. haftayı geride bıraktı. İşlerini geri alabilmek için Kadıköy ve Bakırköy’de eylemlerine bugün de devam eden emekçiler, “Çocuklar öldürülmesin” dediği için bebeğiyle birlikte hapse atılan Ayşe Öğretmen ile birlikte tutuklu olan KESK’lilere özgürlük istedi.

Kadıköy’de eylem

Altıyol’daki direniş alanında saat 14.00’te bir araya gelen direnişçi emekçileri KESK üyeleri ve destekçileri yalnız bırakmadı. “KESK’li tutsaklar derhal serbest bırakılsın”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartlarını açan emekçiler “İşimizi geri alacağız!”, Zafer direnen emekçinin olacak!”, “AKP’nin memuru olmayacağız!”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur!” sloganlarını haykırdı.

Direnişçi emekçiler adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Sarı, haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini belirterek şunları ifade etti:

“Kamu emekçilerinin iş güvencesine sahip çıktığımız; parasız, bilimsel, laik, anadilde nitelikli eğitim istediğimiz; sağlıkta özelleştirmeye, ticarileştirmeye karşı çıktığımız; kamu hizmetlerinin tasfiyesine karşı çıkıp, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını savunduğumuz; eşitliği, adaleti, demokrasiyi, barışı savunduğumuz ve en önemlisi iktidara biat etmediğimiz, AKP’nin memuru olmadığımız için OHAL kararlarıyla ihraç edildik, yani işten atıldık.”

Muhalif bütün kesimlerin gerici iktidarın saldırılarına hedef olduğunu belirten Sarı, KESK üyesi emekçilerin tutuklanmasını teşhir etti. Son olarak da “Çocuklar ölmesin” dediği için kundaktaki bebeğiyle birlikte hapse atılan Ayşe Öğretmen’e değinen Sarı, onun da sadece ifade özgürlüğünü kullandığını ancak bu nedenle tutuklandığını dile getirdi. Ayşe Öğretmen ve tutuklu bütün KESK’lilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Sarı’nın konuşması “Çocuklar öldürülmesin!”, “KESK’li tutsaklar serbest bırakılsın!” sloganlarıyla kesildi.

Direnişlerinde 61 haftayı geride bıraktıklarını hatırlatan Sarı; bütün baskı ve saldırılara karşı, ihraç edilmelerine gerekçe yapılan değerleri savunmaya ve işlerine geri dönene kadar mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayarak açıklamayı sonlandırdı.

Açıklamanın ardından coşkulu bir şekilde halaylar ve sloganlarla saat 16.00’ya kadar direnişi sürdüren emekçilerin imza kampanyasına da çok sayıda kişi imza atarak destek verdi.

Bakırköy de eylemde

Saat 15.00’te “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız!”, “AKP gidecek biz kalacağız!”, “İşimizi geri alacağız!” sloganları atılarak basın açıklaması yapıldı.

Kamu emekçilerinin iş güvencesine sahip çıktıkları, parasız, bilimsel, anadilde eğitim istedikleri, iktidara biat etmeyerek AKP’nin memuru olmadıkları için bir gece yarısı çıkarılan KHK’larla ihraç edildikleri ifade edilen açıklamada “İstediler ki televizyonlarda, gazetelerde, mitinglerde söyledikleri yalanlara teslim olalım, onlara itaat edelim ve bildiğimiz, gözümüzün önündeki hakikati reddedelim. Onların gerici, yobaz, ayrımcı, sömürücü diktatörlük düzenlerinin önünde diz çökelim” denildi.

OHAL ve KHK rejiminin sürmesinin, iktidarın yalanlarının sürmesi demek olduğu belirtilen açıklamada, buna karşı çıktıkları, OHAL düzenini reddettikleri ifade edildi. 61 haftadır direndiklerini ifade eden emekçiler “Onurumuzu ve geleceğimizi karanlığa teslim etmiyoruz” dedi. Açıklama, direnişin kazanacağı vurgusuyla sona erdi.

Açıklamanın ardından çevredekilerin de katılımıyla halaylar çekildi, birçok kişi de imza vererek direnişe destek sundu.

Saat 16.00’da okunan açıklamayla eylem sonlandırıldı.

(Kaynak: Yolculuk gazetesi))

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız