Güncel

KESK İstanbul Şubeler Platformu işe iade talebini yineledi

İSTANBUL – KESK İstanbul Şubelere Platformu, KHK’ler ile ihraç edilen üyelerinin işlerine iade talebini yaptıkları açıklama ile yineledi.

26 Şubat 2021 Saat: 23:02
KESK İstanbul Şubeler Platformu işe iade talebini yineledi
KESK İstanbul Şubeler Platformu işe iade talebini yineledi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden atılan üyeleri için Bakırköy Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. “İşimizi geri istiyoruz” pankartının açıldığını açıklamada, “KHK’lar gidecek biz kalacağız sloganları atıldı. Açıklamaya çok sayıda KHK ile işlerinden ihraç edilmiş KESK üyesi katıldı.

‘HUKUKİ BİR TEMEL YOK’

Sendika adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 9 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, ihraç edilen üyelerinin 4 yıldır akıbetlerinin değişmediğini hatırlattı.  Özev, “Anayasa Mahkemesi kararında KHK’larda ifade edilen ve üyelerimizin ihraç edilmesine gerekçe yapılan, ‘Devletin milli güvenliğine karşı faaliyet yürüten terör örgütleri veya bir başka yasadışı örgüt üyesi olma’ iddiasının herhangi bir hukuki temeli olmadığı tespit edilmiştir” dedi.

‘YENİ HAK İHLALLERİ DOĞUYOR’

İhraç edilen üye ve yöneticilerinin başvurularının incelenmesindeki gecikmelerin yeni hak ihlalleri doğurduğunu kaydeden Özev, “Esasen üye ve yöneticilerimizin ihracına gerekçe yapılan fiiller sendikal hak ve özgürlükler ile ilgili olduğundan karmaşık ve uzun incelemeler gerektiren hukuki süreçler değildir” ifadelerini kullandı.

Özev son olarak, “Üye ve yöneticilerimizin kamu görevinden ihraç edildiği bu 4 yıllık sürenin uzadığı her an, kendilerinin çalışma hakkının ihlali anlamına gelmektedir. Ayrıca bu süreçte örgütlenme ve sendikal özgürlükleri de ihlal edilmektedir. Bu sürecin ülkemizdeki kamusal hizmetin niteliğine de olumsuz yansımaları bulunmaktadır” dedi.

Açıklama, sloganlarla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız