Güncel

KESK İzmir: Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK’lerle kamu emekçilerinin ihraç edilmesini protesto ettiği oturma eyleminin 44. haftasında açıklama yaptı.

3 Ocak 2018 Saat: 23:37
KESK İzmir: Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz
KESK İzmir: Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu çalışanın ihraç edilmesini ve açığa alınmasını protesto ettiği oturma eyleminin 44. haftasına basın açıklaması yaptı. 

Karşıyaka iskele karşında oturma etmeni yapan kamu emekçileri, “İşimizi ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı püskürteceğiz” yazılı pankartlar açarak sık sık, “Karanlığa teslim olmayacağız” , "İşimizi geri istiyoruz”  ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı. 

Basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “2018 yılına ihraç olan kamu emekçileri sayısına binlerce ihraç eklenerek girdik. AKP politikasını onaylamayan binlerce kamu emekçisi daha ihraç edildi. AKP hukuksuzlukta gene rekor kırarak, baskı rejimine yeni baskılar ekleyerek toplumun bütün kesimini yeni KHK’lerin kapsamına alarak geleceğimizi karartma hamleleri yapıyor” dedi. 
Son çıkarılan 696 sayılı KHK ile paramiliter güçlerin önünü açan bir noktaya ulaştığını ifade eden Kılıç, “Siyasal iktidar halkı kutuplaştırmaya, karşı karşıya getirmeye hizmet edecek düzenlemeler başta olmak üzere pek çok hukuksuzluğa yer verilen söz konusu KHK’larla geleceğimizi karartmaya devam ediyor. Bizde itirazlarımızı büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kılıç, “KESK olarak üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği,  hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

'İŞÇİLER VE EMEKÇİLER 2017'Yİ MÜCADELE İLE GEÇİRDİ'

KESk İzmir

Açıklamada konuşan Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Emine Uyar, 2017 yılının bir yandan baskıların arttığı bir yandan da bu baskılara karşı her koşulda mücadelenin yükseltilmeye çalışıldığı bir yıl olduğunu dile getirerek, yılbaşına az bir zaman kala çıkarılan KHK ile paramiliter milislerin kurulmasının yolunun da açıldığını söyledi.

696 sayılı KHK ile yapılan düzenlemede aslında kimseye kadro verilmediğini ama taşeron işçisinin "kadrolu olmak" için hangi engelleri aşması gerektiğinin belirlendiğini ifade eden Uyar, "2018’de uygulanacak asgari ücretin açıklanmasında bir gün sonra, asgari ücreti az bulan sendikacılara, işçilere ve emekten yana çevrelere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya elinize, dilinize dursun" diyerek asgari ücret az diyenleri hem iyilikten anlamayan nankörler hem ahmak yerine koyarak aşağıladı. Aynı Erdoğan, bir organizasyon esnasında yanına gelen ve kadro isteyen yurttaşlardan birine "Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte" diyerek taşeron işçilerine kadro vaadinin boş olduğunu belirtmiş oldu" dedi.  

"Birçok yerde grevlere giderek, baskılara ve zulme karşı direnerek, gasp edilen haklarının peşine düşerek işçiler ve emekçiler 2017'yi mücadele ile geçirdiler" diyen Uğur, 2017’den 2018’e aktarılan bakiye; sömürüye, baskılara, yoğunlaştırılan korku atmosferine rağmen biriken mücadele olanakları ve zorunluluğudur" dedi. Oturma eylemi atılan sloganlarla son buldu. (İzmir/EVRENSEL)
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız