Güncel

KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan her Çarşamba ihraçları protesto

KESK İzmir Şubeler Platformu’nun OHAL ve ihraçlara karşı eylemleri devam ediyor.

7 Aralık 2017 Saat: 10:24
KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan her Çarşamba ihraçları protesto
KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan her Çarşamba ihraçları protesto

KESK İzmir Şubeler Platformu’nun her çarşamba Karşıyaka İş Bankası’nın önünde yaptığı eylemler dün de devam etti. Dün de saat 18.30’da toplanan emekçiler ve desteğe gelenler OHAL ve KHK’ları protesto ederek ihraç edilen emekçilerin işe geri alınmasını istedi. 

Basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. AKP’nin 15 Temmuz sürecinden sonra hayata geçirdiği OAHL ve sonuçlarına değinilerek binlerce emekçinin ihraç edildiği ve akademisyenlerin, aydın ve yazarların tutuklandığı ifade edildi. 15 Temmuz sonrası yaşananlar için “12 Eylül dönemini aratmayacak günleri yaşıyoruz” dendi.

Kılıç, Nuriye Gülmen’in cezaevinden tahliye olduğunu ancak başta Nuriye ve Semih olmak üzere bütün emekçiler işlerine geri dönene kadar sokaklarda olmaya devam edeceklerini vurguladı.HDP adına da söz alınan eylemde, birlikte mücadelenin önemine değinilirken, Selahattin Demirtaş’ın mahkemesine çağrı yapılarak konuşma noktalandı.

Kılıç son olarak Emek ve Demokrasi Güçlerinin OHAL’e karşı 23 Aralıkta yapacakları mitingin duyurusunu yaparak çağrı yapıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız