Güncel

KESK İzmir Şubeler Platformu: Taleplerimiz kabul edilmezse 16 Ağustos’ta iş bırakacağız

KESK İzmir Şubeler Platformu, TİS talepleri kabul edilmezse 16 Ağustos günü iş bırakacaklarını duyurdu.

10 Ağustos 2023 Saat: 23:31
KESK İzmir Şubeler Platformu: Taleplerimiz kabul edilmezse 16 Ağustos’ta iş bırakacağız
KESK İzmir Şubeler Platformu: Taleplerimiz kabul edilmezse 16 Ağustos’ta iş bırakacağız

ERKAN SOYLU


KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri Konak Kemeraltı girişinde bir araya geldi “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barışta yok”, “Zam zulüm işkence işte AKP” sloganlarının atıldığı açıklamaya KESK Genel Merkez Yöneticileri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, 12 yıl içinde kaybedenin hep emekçiler olduğunu söyledi. “Daha fazla yoksullaştırıldık, daha güvencesiz hale getirildik” diyen Güven, “Haklarımız tek tek elimizden alındı. Çünkü o masanın biçimini ve özünü tarif eden yasa daha baştan tüm kuralları işverenin lehine koymuş. Yetmemiş masada oturan yandaş konfederasyona her türlü avantajı vererek işini yüzde birlik bir riske dahi bırakmamış. O da yetmemiş masaya oturmadan TÜİK eliyle rakamlara takla attırılmış ve masaya götürülecek teklifin en asgari düzeyde olmasının önü açılmıştır” dedi.

Krizden nemalananların daha yüksek kârlar elde ederken sıra emekçilere geldiğinde ‘kaynak yok’ dendiğini hatırlatan Güven, “Mevcut ekonomik krizden şikâyet eden, zordayız diyen bir tane sermaye temsilcisi gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü öyle bir dertleri yok. Eskisinden daha fazla kar elde ediyorlar. Ama bizler bırakın ay sonunu ayın ortasını bile zor getiriyoruz. Biz yoksullaştıkça onlar zenginleşiyor, büyüyor. Hem maaşımızdan-ücretimizden kaynakta kesilen vergilerle, hem tükettiğimiz her üründe ödediğimiz KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerin gittikçe artırılması ile tüm yük bize yıkılıyor. Satın alma gücümüz her geçen gün eriyor. Maaşlarımız, ücretlerimiz buharlaşıyor. Bankaya, çevresine, akrabalarına borcu olmayan kamu emekçisi yok” diye konuştu.

Bir 4 kişi ve şunu diyen bir yazı 'жa3R លயញ TAMAN DEGIL 2ন SANCA YACAK İDE ADALET, A RET YAŞAYABİLECEK İSTİYORUZ MİR ŞUBELER PLATFORMU KES Sahte Enflasyonu, lefah Payı Aldatmacası YACAK ÜCRET İSTİYORUZ! ŞUBELER PLATFORMU KESK' görseli olabilir

Hükümetin temmuz maaş artışlarıyla milyonlarca kamu emekçisini çalışırken daha fazla yoksulluğa, emekli olunca ise daha fazla sefalete terk eden yeni bir maaş-ücret rejimi yarattığını ifade eden Güven, tüm kamu emekçilerine brüt 8 bin 138 TL olarak verilen ilave seyyanen ödeneğin mevcut taban aylık katsayısına dâhil edilmesini talep ettiklerini belirtti.

TÜİK rakamlarının değil, yoksulluk sınırı temel alınarak ücretlerin belirlenmesini istediklerini ifade eden Güven, bazı taleplerini şu şekilde sıraladı; “İktidarın ‘en düşük maaş’ olarak ifade ettiği maaşın dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı üzerine, yani 2024 yılı Ocak ayı itibariyle 45 bin TL’ye çıkarılmalıdır. Eş yardımı 3 bin 310 TL’ye, çocuk yardımı her çocuk için 2 bin 220 TL’ye çıkarılmalı, konutu olmayan kamu emekçilerine büyükşehirlerde 7 bin 500 TL, diğer şehirlerde 5 bin TL kira yardımı verilmelidir. Vergide adaletin sağlanmasını, dolaylı vergilerin düşürülmesini, servet vergisi getirilmesini ve sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için etkin bir yasa istiyoruz.”

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

“TALEPLERİMİZ KABUL EDİLMEZSE İŞ BIRAKIYORUZ”

Güven son olarak, “Bu talepler karşılanamaz talepler değildir ve kaynak fazlasıyla vardır. Yeter ki, iktidar tercihini sermayeden yana değil emekten ve emekçiden yana koysun. Ancak diğer TİS görüşmelerinde olduğu gibi bir kez daha TÜİK verileri esas alınarak sadece birkaç başlıkta önümüze bir teklif gelirse KESK olarak kabul etmeyeceğimizi ve 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı buradan ilan ediyoruz” dedi.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız