Güncel

KESK, Kadıköy’de direnen kamu emekçilerinin gözaltına alınmasını protesto etti

KESK, Kadıköy'de polis saldırısıyla gözaltına alınan kamu emekçileri için eylemdeydi.

4 Haziran 2018 Saat: 22:58
KESK, Kadıköy’de direnen kamu emekçilerinin gözaltına alınmasını protesto etti
KESK, Kadıköy’de direnen kamu emekçilerinin gözaltına alınmasını protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Bakırköy ve Kadıköy’de KHK ile ihraç edilen ve 68 haftadır eylem yapan üyelerine yönelik polis saldırısını Kadıköy’de yaptığı yürüyüşle protesto etti.

ETHA’nın haberine göre; öğle saatlerinde polis saldırısının yaşandığı Altıyol’da toplanan KESK üyeleri, arkadaşları bırakılana kadar burada olacaklarını açıkladı. Ancak polisin izin vermemesi üzerine Eğitim Sen şube binası önüne yürüyen KESK’lilere HDP milletvekili adayları Erkan Baş, Musa Piroğlu ve Sema Uçar ile CHP milletvekili adayı Yücel Otoğlu destek verdi.

“Baskılar gözaltılar bizi yıldıramaz. KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı yürüyüşte, “Direne direne kazanacağız”, “Gözaltılar serbest bırakılsın”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “İşimizi geri alacağız”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz” sloganları atıldı.

Eğitim Sen önünü de ablukaya alan polis, basın açıklamasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Gözaltı tehditlerine rağmen açıklama yapıldı. KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen, yaptığı açıklamada, işinden ekmeğinden edilen arkadaşlarının 68 haftadır Kadıköy ve Bakırköy’de işini ekmeğini geri almak için direndiklerini belirtti.

68 haftadır hiçbir sorun yaşanmazken geçen haftadan itibaren saldırı ve gözaltılar yaşandığını kaydeden Esen, “Bizim talebimiz arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmasıdır. Arkadaşlarımızın gözaltına alınması için herhangi bir gerekçe yoktur” dedi.

Bakırköy’den alınan emekçilere 7 günlük gözaltı süresi

Bu arada, Bakırköy’den gözaltına alınanlar hakkında 7 günlük gözaltı kararı verildiği, Kadıköy’den alınan 6 kişinin ise yarın savcılığa çıkarılabileceği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız