Güncel

KESK’lilerin eylemi 143'üncü haftasında...KHK’larla ihraç edilen emekçilerin derhal görevlerine iade edilsin

İZMİR- KHK ile görevinden alınanların işlerine geri dönmesi için başlatılan eylemin 143'üncü haftasında konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, emekçilerin derhal görevlerine iade edilmesini talep etti.

15 Ekim 2020 Saat: 08:15
KESK’lilerin eylemi 143üncü haftasında...KHK’larla ihraç edilen emekçilerin derhal görevlerine iade edilsin
KESK’lilerin eylemi 143'üncü haftasında...KHK’larla ihraç edilen emekçilerin derhal görevlerine iade edilsin

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden alınanların işlerine geri dönmesi için başlattığı eylemler, 142’nci haftasını geride bıraktı. Bugün 143'ncüsü Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde "İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgin ve Cezalarınıza Teslim Olmayacağız" yazılı pankart açıldı. Kamu emekçileri sık sık "KHK'lar gidecek Biz Kalacağız", "Baskılar Bizi Yıldıramaz” ve "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları attı.

Eylemde açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam okudu.

‘İKTİDAR MUHALEFETİ PARÇALAMAYA ÇALIŞIYOR’

Türkiye’de emekçilerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanda yaşanan sorunlarının arttığını söyleyen Beyazadam, "İktidar hukuksuz operasyonlar ve hem iç hem de dış politikada izlediği ırkçı-şoven-fetihçi kutuplaştırma politikaları üzerinden muhalefeti parçalamaya, tabanını konsolide etmeye çalışmaktadır" dedi.

‘KRİZİN FATURASI EMEKÇİLERE KESİLİYOR’

Pandemi sürecinde işçi ve emekçilerin ağır koşullarda çalıştırıldığını belirten Beyazadam, "Pandemide kontrolü yitirmenin faturasını vatandaşlarımıza yıkarak algı operasyonuyla süreci götürmeyi hedeflemektedir. Ülkemizde son üç yıldır daha belirgin hale gelen ekonomik kriz pandemi süreci ile birlikte daha da derinleşmiştir. Krizin faturasının sermaye dışındaki, başta emekçiler olmak üzere, tüm kesimlere çıkartılmasına yönelik politikalar hız kesmeden sürmektedir" diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin isteği üzerine kurulan OHAL Komisyonu’nun lağvedilmesini gerektiğini söyleyen Beyazadam, KHK’larla ihraç edilen emekçilerin derhal görevlerine iade edilmesini talep etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız