Güncel

KESK’ten OHAL ve KHK protestosu

KESK, Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklaması ile OHAL ve KHK'ları protesto etti.

6 Aralık 2017 Saat: 11:24
KESK’ten OHAL ve KHK protestosu
KESK’ten OHAL ve KHK protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Taksim’deki Galatasaray Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla OHAL ve KHK’ları protesto etti.Eylem için saat 18.30’da toplanılırken, polis de uzun süredir alanda yaptığı gibi eylemi engellemek için açıklamanın yapılacağı yeri demir bariyerlerle çevirdi. Kitle içinden bu dayatmayı kabul etmeyenler polisle tartışırken, bir kişiye GBT yapıldı. Bunun üzerine eylem bariyerin iç tarafında, hemen girişte başlatıldı.

Eylemde önce KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik konuştu. OHAL’li 16 ayın sıkıyönetim altında ve KHK rejimi olarak geçtiğini belirten Bozgeyik konuşmasının devamında güncel baskı ve saldırılara değindi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak başlattıkları OHAL karşıtı kampanyaya değinen Bozgeyik, KESK’in örgütlü olduğu her ilde mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti. Başta açlık grevinin 272. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere, ihraç edilen 4 binin üzerindeki üyelerinin işe iadesini talep eden Bozgeyik, OHAL komisyonuna güvenmemelerine karşın iç hukuk yollarının tüketilmesi adına kararını bir an önce açıklamasını istedi.

Kazım Yılancı tarafından okunan açıklamada da OHAL sürecinde ihraçlar, muhalif kesimleri susturmaya, grev hakkına ve iş güvencesine dönük saldırılara değinildi. Kadına şiddet, taciz ve tecavüz ile iş cinayetlerinin de OHAL sürecinde arttığına dikkat çekilen açıklamada, tüm bunlara ve OHAL’e karşı mücadeleye devam edecekleri söylendi. Açıklamanın ardından sonlanan eylemde “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Nuriye, Semih onurumuzdur!” sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız