Güncel

KESK: Tutuklanan eğitim emekçileri serbest bırakılsın

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve bazı üyelerinin tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

24 Ağustos 2020 Saat: 07:36
KESK: Tutuklanan eğitim emekçileri serbest bırakılsın
KESK: Tutuklanan eğitim emekçileri serbest bırakılsın

AKP'nin mücadelelerinden rahatsız olduğu vurgulanan açıklamada, tutuklanan eğitim emekçilerinin serbest bırakılması istendi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve Eğitim-Sen üyesi Saim Atılgan'ın tutuklanmasına ilişkin Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Kadın Sekreteri Nesrin Gülbahar, tutuklamaların hukuksuzluğuna dikkati çekerek, tarihsel ve toplumsal sorumlulukları gereği geçmişten bugüne kamu emekçilerinin, eğitim ve bilim emekçilerinin haklarının mücadelesini yürüttüklerini ifade etti.

Emekçilerin haklarının ancak adaletin, eşitliğin, özgürlüğün hâkim olduğu bir ülkede mümkün olduğunu söyleyen Gülbahar, tüm emekçilerin haklarının birlikte mücadele ile kazanılacağını kaydetti.

Gülbahar, "Yaşama dair en güzel, en gerçek olan her şeyin, mücadelenin, dayanışmanın arkadaşlarımıza 'suç' olarak ithaf edildiği bir gerçekliği yaşadık. Kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, tacize ve tecavüze karşı çıkmanın, 8 Martlarda 'Vardık, varız, var olacağız' diye haykırmanın, taşeron işçilerin hakları için mücadele etmenin, 1 Mayıslarda emeğimize, haklarımıza sahip çıkmanın, 10 Ekim'de katledilen arkadaşlarımızı, dostlarımızı, çocuklarımızı anmanın, hasta yakını tarafından öldürülen sağlık emekçisi Dr. Ersin Arslan'ı ölüm yıldönümünde anmanın, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa hayır demenin 'suç' olarak kayıtlara geçtiği bir karanlığı yaşadık" diye konuştu.

'MÜCADELEMİZ AKP'Yİ RAHATSIZ ETTİ'
AKP'nin, yürüttükleri mücadeleden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Gülbahar, "Tarihimiz boyunca iktidarların hukuksuzluklarına, baskı politikalarına boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını, kamu emekçileri, eğitim ve bilim emekçileri mücadelemizi onurla sürdürüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de baskılara, ihraçlara, sürgünlere, tutuklamalara teslim olmadık, olmayacağız. Eşit, özgür, demokratik bir ülke mücadelemize inatla, umutla devam ediyoruz" dedi. Gülbahar, tutuklanan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız