Güncel

KESK'in mitinginin yasaklanması Bursa’da protesto edildi

Bursa KESK Şubeler Platformu 15 Ekim’de yapılacak olan mitingin yasaklanmasını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

15 Ekim 2016 Saat: 19:30
KESK'in mitinginin yasaklanması Bursa’da protesto edildi
KESK'in mitinginin yasaklanması Bursa’da protesto edildi

ESK toplantı salonunda yapılan açıklamada baskılar karşısında yılmayacaklarını söyleyen kamu emekçileri sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Bursa KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı okuyana Süleyman Ayyılmaz; “ AKP iktidarı, devletin tüm olanaklarını ve baskı araçlarını sonuna kadar kullanarak ve havuz medyası üzerinden adı OHAL olan ama şimdiye kadarki tüm darbe uygulamalarını aşan sivil darbeye emekçileri ve vatandaşları alıştırmaya çalışıyor. Politikalarıyla mevcut Anayasanın da fiilen ortadan kaldırıldığını, keyfiyetin hakim olduğu totaliter nitelikteki AKP hukukunun geçerli olduğunu dile getirdiklerini” söyleyen Ayyılmaz sözlerine şöyle devam etti; “ Devlet güvenlik gerekçesiyle toplantı ve gösteri hakkını yasaklayamaz. Aksine devlet toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Herhangi bir ihbar karşısında da güvenliği daha sıkı tutmak zorundadır. Ancak AKP özellikle son bir yıldır neredeyse her etkinliğimizi güvenlik gerekçesiyle yasaklamaktadır. Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur. Tek gerçeklik ortada bir AKP darbesi vardır ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı yasaklanıştır. Bedeli ne olursa olsun açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya ve arkadaşlarımızın görevlerine dönmesi, OHAL’in kaldırılması, KHK’ların geri çekilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim, parasız, ulaşılabilir, nitelikli ve anadilinde kamusal hizmet mücadelemizi daha da yükselteceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız