Eğitim

KESK'ten genelge protestosu

KESK Şubeler Platformu yaptığı basın açıklaması ile Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeyi protesto etti.

5 Mart 2016 Saat: 11:21
KESK'ten genelge protestosu
KESK'ten genelge protestosu

KESK Şubeler Platformu basın açıklaması yaparak 17 Şubat'ta Resmi Gazete'de Başbakanlık tarafından  yayımlanan genelgeyi protesto etti. Sabri Yalım Parkı'nda gerçekleştirilen açıklamaya CHP İzmit ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve KESK'e bağlı diğer şubelerin başkanları da katıldı.

DARBE DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ

KESK sözcüsü Erdal Karakuş yaptığı açıklamada,“Her gün AKP darbesinin yeni bir uygulaması ile karşılaşmaktayız.28 Şubat döneminde olduğu gibi hukuk askıya alınmış, andıçlarla, genelgelerle yönetmeliklerle ya da sözlü talimatlarla tüm muhalif kesimler üzerinde faşizan bir baskı oluşturmakta, uygulanmak istenen politikalara karşı potansiyel tüm direnç noktaları ortadan kaldırılmak istenmektedir. Devletim tüm kurum ve olanakları balans ayarı için kullanılmaktadır. Saray ve AKP darbesi ile muhalif kurum ve kişiler sokağa çıkamaz, eylem ve etkinlik yapamaz, sendikal mücadele yürütemez, adeta nefes alamaz hale getirilmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

YARGI YETKİSİ AMİRLERE

"Sık sık 90'lı yıllara dönmekle bizleri tehdit eden AKP, bu yılları çok çok aşan, kendi rejimine has dikta uygulamalarını 12 Eylül Anayasası’nı bile ayaklar altına alarak hayata geçirmektedir” diyen Karakuş, "17 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 2016/4 sayılı genelge de içinden geçtiğimiz sürecin bir ana rejim olduğunu teyit eder niteliktedir. Anayasa ve uluslararası hukuka aykırı olduğu açık olan genelge ile kamuda muhalif kesimlere karşı topyekün bir tasfiye süreci başlatılmıştır. Başbakan yayınladığı genelge ile adeta Saraya ve mevcut hükümete muhalefet eden, demokratik haklarını kullanan tüm kamu emekçilerin legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten kişiler olarak ilan etmiştir. Başbakanlık tarafından yayımlanan bu genelge ile yasama yetkisi başbakanlığa yargı yetkisi de amirlere devredilmekte, kanunların yerine genelge konularak hukuk askıya alınmaktadır. En kaba hali ile Başbakanlık bu genelge ile amirlerine siz dediklerimizi uygulayın hukuk kısmını biz hallederiz demektedir” şeklinde konuştu.

BAŞBAKANA SESLENİYORUZ

Karakuş son olarak, “Buradan sayın Başbakana sesleniyoruz. Eğer genelgeler yolu ile kamuyu, emekçileri ve toplum dizayn etmek istiyorlar ise bizde buradan taleplerimizi sıralayalım. Bizce, Siyasetçi adı altında hırsızlık ve rüşvet faaliyeti sürdüren, müteahhit görümü altında çevre katliamı faaliyeti sürdüren, yerel yönetici görümü adı altında, kentin havasını, suyunu, ormanını, toprağını ranta teslim etme faaliyeti sürdürenler için de genelgeler yayımlanmalıdır. Bizler KESK olarak son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzda asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız