Güncel

KESK'ten sürgünlere karşı İzmir'de oturma eylemi

KESK İzmir Şubeler Platformu, BTS üye ve yöneticilerine sürgün ve baskılar son bulana kadar her hafta oturma eylemi yapacaklarını duyurdular.

11 Ocak 2021 Saat: 23:23
KESKten sürgünlere karşı İzmirde oturma eylemi
KESK'ten sürgünlere karşı İzmir'de oturma eylemi

KESK İzmir Şubeler Platformu, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üye ve yöneticilerinin sürgün edilmesine ilişkin Alsancak Tren Garı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen'in de katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, "Bugün burada bu basın açıklamasında bulunmamızın gerekçesi BTS ve KESK bileşenlerine yönelik yaşadığımız hukuksuzluktur. Bizler işimize, ekmeğimize sahip çıkan yarınlarımızın daha müreffeh olması için alın teri ile yaşayan insanlarız. Bizler ülkemizin ilk demiryolu hattının başladığı 164 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının hizmet üreten, halkımızın ulaşımı için emek veren emekçileriyiz. Ancak son dönemde özellikle TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünce sendikamıza, üye ve yöneticilerimize karşı ciddi baskı ve sendikal mücadelenin engellenmesi ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

'SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Baskıların 2021 yılında da sürdüğünü vurgulayan Akyol, "Haklı mücadelelerinde seslerini yükseltmeye çalışan öğrencilerin seslerini kısmaya çalışanlar, farklı sese tahammülü olmayanlar kurumlara atadıkları siyasi bürokratları eliyle de BTS'nin Haber-Sen'in ve diğer KESK bileşenlerinin seslerini kısmaya çalışmaktadır. Bunu da baskı ve soruşturmalar ile o da olmadıysa sürgünlerle yapmaya çalışmaktadırlar. Bugün atanmışların seçilmişleri adeta azarladığı ayar vermeye çalıştığı düzen ile Bugün farklı çıkan her sese terörist damgası vuranların izlediği politikalar, çocuklarını ziyarete giden tutuklu yakınlarının çırılçıplak aranması, hukuk yok sayılarak mahkeme kararlarına uyulmayarak KESK yönetici ve üyelerinin seslerini kısmak için sürgün edilmesi, toplumun her kesiminin antidemokrat uygulamalar ile baskı altına alınmaya çalışılması birbirinden bağımsız değildir" şeklinde konuştu.

'YASA VE YÖNETMELİKLERE UYGUN DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ'
Akyol konuşmasını şöyle sürdürdü: "Buradan Genel Sekreterimiz İsmail Özdemir'in Sivas'a sürgün edilmesinden, Genel Kadın Sekreterimiz Begüm Özyönüm'ün işyerinde amirlerce mobinge maruz kalmasına seyirci kalan ve hakkında birçok soruşturma açarak baskı uygulayan TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimini; Şube Sekreterimiz Mehdi Seyhan'ın Kars'a, Şube Kadın Sekreterimiz Nurhan Karadağ'ın Malatya'ya, Sendika İşyeri Temsilcilerimiz Bülent Çuhadar ve Ünal Karadağ'ın Malatya'ya sürgün edilmesinden sorumlu TCDD Genel Müdürlüğü yöneticilerini, Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nu sürgüne gönderen PTT Genel Müdürlüğünü ve tüm bunlara izin veren Ulaştırma Bakanlığını uyarıyoruz. KESK Bileşenleri yönetici ve temsilcilerine karşı yürütülen sürgün kararlarını geri almaya, sendikamıza üye ve yöneticilerine yönelik baskıya son vermeye ve aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz. Buradan İzmir KESK Şubeler platformu olarak KESK yönetici ve üyelerinin üzerindeki baskı ve soruşturmalar kalkana, sürgünler geri dönene kadar her hafta pazartesi günü saat 16.30'da burada olacağımızı ilan ediyoruz."

(Etha)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız