Güncel

KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet

İZMİR - Bu haftaki KHK eyleminde, özgür basına yönelik operasyon ve gözaltılar protesto edilerek 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

25 Nisan 2024 Saat: 08:47
KHK eyleminde 1 Mayısa davet
KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için Karşıyaka'da düzenlediği oturma eylemi 290’ıncı haftasında sürdü. Bu haftaki açıklamada, özgür basına yönelik gözaltı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı'na dikkat çekildi. Açıklamada, "Mücadeleyi büyütmek, umudu örgütlemek için haydi 1 Mayıs'a" pankartı açılırken, "Yaşasın 1 Mayıs, (Bijî yek Gulan)", "Yaşasın 1 Mayıs alanlardayız", "Özgür Basın susturulamaz" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atıldı. 
Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nihat Filiz, iktidarın, yıllardır yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek yerine, izlediği emek düşmanı politikaları ile sorunları derinleştirdiğini söyledi. Son yıllarda iş cinayetleri başta olmak üzere, kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik cinsel istismarı arttığını söyleyen Filiz, emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskı, şiddet ve saldırıları hız kesmeden sürdüğünü aktardı.  
'ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ'  
Baskıların son günlerde özgür basın üzerinde yoğunlaştığına dikkati çeken Filiz, "Avrupa’nın göbeğinde, Medya Haber ve Sterk TV'ye yaklaşık 200 polis ile baskın yapılmış. Teknik ekipmanlara el konulmuş, tv kabloları kesilerek, yayınları durdurulmuştur. Bunun yanı sıra İstanbul, Ankara ve Urfa’da da yapılan gözaltılar ile 9 gazeteci gözaltına alınmıştır. Bu yapılanların hedefinin özgür basının sesini susturmak olduğu açıktır. Özgür basının sesi susturulamaz. Gözaltına alınan gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı" dedi.  
'1 MAYIS'TA ALANLARDAYIZ' 
Filiz, 1 Mayıs'ın ezilen halkların sınıfsız, sömürüsüz, barış içinde bir dünya yaratma mücadelesinin alanlarda güçlü şekilde gösterildiği özel bir gün olduğunu kaydetti.  1 Mayıs’ın tarihsel anlamı ve önemine uygun olarak kutlamanın önemli olduğunu söyleyen Filiz, "Halkı ezen ve yoksullaştıran ‘kemer sıkma’ politikalarına, arkası kesilmeyen zamlar ve hayat pahalılığına, milyonları açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkûm edenlere karşı Türkiye’nin her yerinde alanlara çıkmaya, 1 Mayıs’a katılmaya davet ediyoruz. Kazanılmış haklarımız için, insanca yaşanacak ücret ve daha iyi çalışma koşulları için 1 Mayıs'ta alanlardayız" diye konuştu. 
Açıklama, oturma eyleminin ardından çekilen halaylarla son buldu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız