Güncel

KHK ihraçlarına karşı açlık grevi dayanışması

Nazife Onay, Ankara ‘da 47 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın direnişine destek vermek için 24 saat süreli açlık grevi gerçekleşirdi.

7 Nisan 2017 Saat: 09:44
KHK ihraçlarına karşı açlık grevi dayanışması
KHK ihraçlarına karşı açlık grevi dayanışması

OHAL kararnameleriyle ihraç edilen öğretim üyesi Nazife Onay, aynı sebeple Ankara ‘da 47 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın direnişine destek vermek için 24 saat süreli açlık grevi gerçekleşirdi. BirGün’e konuşan Onay, bu karanlığın ancak dayanışmayı büyüterek yırtılacağını vurguladı.

Kanun Hükümde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen Kamu Emekçileri Cephesi üyesi öğretmen Nazife Onay, yine KHK’lerle işlerinden edinen ve bu hukuksuzluğa karşı 47 gündür Ankara Yüksel Caddesi’nde açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya 24 saatlik yaptığı açlık greviyle destek verdi. İşine geri iade edilmek için 21 gündür direndiği ve defalarca sürüklenerek gözaltına alındığı Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde açlık grevine başlayan Onay, “Önümüzdeki günlerde kritik bir aşamaya girecek olan Gülmen ve Özakça’ya sesini duyurmak için açlık grevine başladım” dedi.

Haksız yere işlerinden ihraç edilen Gülmen ve Özakça’nın tam 148 gündür Yüksel Caddesi’nde direndiğini hatırlatan Onay, tüm kamu emekçilerini Gülmen ve Özakça’ya destek vermeye çağırdı. Onay, “Ancak dayanışmayı büyüterek bu karanlığı yırtabiliriz ” dedi.

Onay dün saat 16.00’da başlattığı açlık grevini bugün saat 16.00’da sonlandıracak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız