Güncel

KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri 33 gündür Aydın kent meydanında

KHK ile ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri, 33 gündür Aydın kent meydanındaki oturma eylemini sürdürüyor.

24 Mart 2017 Saat: 19:54
KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri 33 gündür Aydın kent meydanında
KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri 33 gündür Aydın kent meydanında

Aydın’da KHK ile ihraç edilerek işleri ellerinden alınan KESK üyeleri, 14 şubattan bu yana, 33 gün boyunca her gün Aydın kent meydanında “işimizi geri istiyoruz” eylemi düzenliyor.

KESK üyeleri direnişin ilk günü hariç, 31 gün boyunca Kent Meydanında Valiliğin KESK’e özel yasağıyla gözaltına alındılar. Eylemlerinden vazgeçmeyen KESK’liler, bugün de kent meydanına çıktılar. Ancak, bu kez kamu emekçileri gözaltına alınmadılar.

Kendisi de bir oturma eylemi direnişçisi olan  Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Özdemir, “14 Şubat itibariyle süresiz eylemlerimizi başlattık. 15 Şubattan itibaren şimdiye kadar 31 defa gözaltına alındık, şiddete, işkenceye maruz kaldık. 15 Temmuz darbe girişimden sonra Valilik tarafından verilen isim listeleriyle 29 KESK üyesi olarak ihraç edildik. Onlar gibi olmayanları, onlar gibi düşünmeyen suçsuz insanları ihraç ettiler. Kabul etmediğimizi belirtip direnişe geçtik gözaltına alındık. Aydın basınında Valiliğin baskısıyla bize yönelik sansür uygulandı. Yerel basın sesimizi duyurmaktan, bizim haberimizi yapmaktan çekinir oldu. İşleri ekmekleri ellerinden alınan bizlerin direnmekten başka şansımız yok. Direnişimiz işimizi, ekmeğimizi geri alıncaya kadar devam edecek. ” dedi. 

Oturma eyleme yapan emekçiler, "Boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz" dedik. Sonunda kazanacağız dedik ve Kazandık. Sıra işimizi kazanmada"diye açıklama yaptılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız