Kültür

KHK ile ihraç edilen öğretmenden ‘Tebeşir’ belgeseli

KHK ile görevinden ihraç edilen Öğretmen Özge Astan’ın yönettiği Tebeşir isimli belgesel film, 24 Kasım'da gösterime girecek.

24 Kasım 2018 Saat: 00:20
KHK ile ihraç edilen öğretmenden ‘Tebeşir’ belgeseli
KHK ile ihraç edilen öğretmenden ‘Tebeşir’ belgeseli

7 Şubat 2017’de yayımlanan KHK ile öğretmenlik mesleğinden uzaklaştırılan Özge Astan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Tebeşir’ belgeseli 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gösterime girecek. Belgeselde Özge Astan’a, kendisi gibi haksız ve hukuksuz bir biçimde ihraç edilen Öğretmenler Aynur Barkın ve Seher Darılmaz da eşlik etti. Belgeselin görüntü yönetmenliğinde Koray Kesik, kamerada Aynur Barkın, seste Burhan Ağbaba, kurguda Deniz Çankaya ve çizimde Seher Darılmaz yer alıyor.

Belgeselin gösterimi ve söyleşi bugün saat 19.00’da Beyoğlu Galatasaray Aynalı Geçit Meşrutiyet Caddesi Avrupa Pasajının ikinci katında yapılacak.


Tarih: 24 Kasım 2018/Cumartesi 
Söyleşi - Gala Saati: 17:00
Gösterim Saati: 18:30
Yer: Aynalı Geçit
(Meşrutiyet C. Avrupa Pasajı Kat:2 Beyoğlu/ İstanbul Galatasaray Lisesi karşısı)


“Erk tarafından toplum dışına itilmeye çalışılmasına rağmen inatla hem mesleğini hem de onurunu direnerek korumaya çalışan bir öğretmenin hikâyesini anlatan TEBEŞİR Belgeselinin ilk gösterimi ve söyleşi 24 Kasım Cumartesi akşamı saat 18:30’da Galatasaray’da yapılacak. 
Mekan, odası sınıfa çevrilmiş bir ev; karakter, Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile işinden atılmış bir öğretmen. ‘Bizden korkmamız isteniyor sonra daha çok korkmamız. Korkun istiyorlar, hiçbir şey yapmayın. Esasen istedikleri ise sizi korkutmak.’ Çıkarılan özel yasayla diploması bir gecede işlevsiz hale gelen Özge, artık “illegal” bir öğretmendir. Okulu evine, evi okuluna. Kendisi gibi işinden atılan arkadaşlarıyla bir meydanda, bir buçuk yıldır oturma eylemi yapıyor. Bu film ise direnişçi arkadaşlarıyla beraber gerçekleştirilir.”



YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız