Güncel

KHK ile ihraç edilen Yıldırım oturma eylemi başlattı

KHK ile ihraç edilen BES Üyesi Cemal Yıldırım, Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlattı.

13 Mart 2017 Saat: 14:48
KHK ile ihraç edilen Yıldırım oturma eylemi başlattı
KHK ile ihraç edilen Yıldırım oturma eylemi başlattı

677 Sayılı KHK ile ihraç edilen 18 yıllık Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım, Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlattı. Yıldırım, işine ve işyerine sahip çıkmak amacıyla oturma eylemine karar verdiğini söyleyerek, “İşyerleri bizim hayatla bağımızı kurduğumuz yerler. Geçimimizi de buralardan sağlıyoruz. Bizleri buralardan uzaklaştırarak, bizi hayattan soyutlamak istiyorlar. Bizi evimize kapatmak istiyorlar ama ben buna izin vermeyeceğim” diye konuştu. Bir çocuk sahibi Yıldırım, çalışan eşinin geliriyle geçinmeye çalışıyor. Yaşadığı haksızlığa karşı susmayacağını vurgulayan Yıldırım, hergün sabah 9'dan, öğlen 12'ye kadar işyeri önünde oturma eylemi yapacağını açıkladı.

Öte yandan, sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Mahmut Konuk ise KHK ile açığa alınması sonrasında işine iadesi için her Pazartesi düzenlediği, işyeri önündeki oturma eylemine devam etti.  Konuk'a KHK ile ihraç edilen akademisyenler ve sendikalardan temsilciler de destek verdi. 

Yine, KHK ile ihraç edilen öğretmen ve çeşitli iş kollarından kamu emekçilerinin Kadıköy Boğa yanında, kalkedon Meydanı ile Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılan oturma eylemleri de sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız