Güncel

KHK’lilerin oturma eylemi 276’ncı haftasında

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin oturma eylemi 276’ncı haftasında sürerken, burada konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Filiz Eraslan, “İktidarın anayasayı hiçe saymasına, yargıyı siyasallaştırmasına mücadele edeceğiz” dedi.

10 Ocak 2024 Saat: 23:18
KHK’lilerin oturma eylemi 276’ncı haftasında
KHK’lilerin oturma eylemi 276’ncı haftasında

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin oturma eylemi 276’ncı haftasında sürerken, burada konuşan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Filiz Eraslan, “İktidar bloğunun anayasayı hiçe sayan, yargıyı siyasallaştıran uygulamalarına karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şube’nin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için düzenlediği oturma eylemi 276’ncı haftasında devam etti. Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eylemde sık sık, “Asla yalnız yürümeyeceksin” “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılarak destek verdi.

Açıklamada konuşan  Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Filiz Eraslan, KHK'lerle işlerinden ihraç edilen kamu emekçisi arkadaşlarıyla mücadelelerinin yıllardır devam ettiğini hatırlattı. Eraslan, “Bu süreçte emekçilerin grev hakları OHAL ve KHK gerekçe gösterilerek, yasaklandı. En yetkili isimler, ‘Grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz’ diyerek OHAL’in, emek düşmanı politikalara nasıl manivela yapıldığını açık ve net olarak itiraf etti. Birçoğu sendikalarımız yöneticisi olan 4 bin269 KESK’li hukuksuzca, herhangi bir yargı kararı olmadan, savunmaları bile alınmadan, muhalefetin etkisizleştirilmesi hedefi kapsamında OHAL KHK’leri ile ihraç edildiler. Bir kamu emekçisinin hiçbir adil soruşturma geçirmeden, savunma hakkı verilmeden ve sadece OHAL süresince değil ömür boyu meslekten ihraç edilmesi, vatandaşlık haklarının sınırlandırılması düzenlemesi nasıl bir zorbalık ile karşı karşıya olduğumuzun en somut ifadesidir” dedi.

‘MÜCADELE EDEREK KAZANDIK’

İktidar bloğunun gönlünden geçen ve pratikte uyguladığı kamudaki tüm kadroları yandaşlarıyla, kendisine oy verenlerle doldurmak istediğini belirten Eraslan, “Baskıları artırmalarının, saldırıların altında yatan da bu korkudur. Gideceklerini biliyorlar. İktidarda kalmak için tüm zor aygıtlarını, oyun ve hileleri devreye soksalar da gelecek güzel günleri engelleyemeyecekler. KESK olarak; iktidar bloğunun temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan, anayasayı hiçe sayan, yargıyı siyasallaştıran uygulamalarına karşı durmaya devam edeceğiz. Bu hakları kimse bize bahşetmedi, direnerek, mücadele ederek kazandık. Bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. KESK ve KESK'li ihraçlar bu toprakların onurudur” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız