Güncel

'KHK'larla kurulan düzene biat etmeyeceğiz'

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, 677 sayılı KHK ile üyelerinin ihraç edilmesinin yıldönümünde yaptığı eylemde "KHK'lar ile kurulan düzene biat etmeyeceğiz" diye belirtildi.

23 Kasım 2020 Saat: 13:29
KHKlarla kurulan düzene biat etmeyeceğiz
'KHK'larla kurulan düzene biat etmeyeceğiz'

KESK Diyarbakır Şubeler Platfomu, 22 Kasım 2016'da OHAL kapsamında çıkarılan 677 sayılı KHK'nın yıl dönümüne ilişkin Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yaptı.

"KHK'lar gidecek biz işimize geri döneceğiz" yazılı pankartın açıldığı eylemde "KHK'lar gidecek biz kalacağız" ve "KESK'li ihraçlar onurumuzdur" sloganları atıldı. Eylemde basın açıklamasını okuyan SES üyesi Rozerin Çatak, 18 yıllık AKP iktidarında Meclisin işlevsizleştiğini, yargının adalet değil, adaletsizlik dağıttığı bir süreçten geçildiğini söyledi.

İktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiğini söyleyen Çatak, OHAL kapsamında yayınlanan KHK'larla 130 bin kamu emekçisinin görevlerinden ihraç edildiğini ve ihraç dosyalarıyla tüm halkın fişlediğini belirtti. İhraç edilen emekçilerin yerine iktidar ortaklarının kadrolarıyla doldurulduğunu sözlerine ekleyen Çatak, "Kamu kurumlarında mülakatla ya da açıktan atamalarla yapılan işe alımlarda donamın ve gerekli özellikler itibariyle uygun olan başvurucular, arşiv kaydı araştırması ve güvenlik soruşturması yöntemiyle elenmektedir" dedi.

'DÜZENLERİNİN SÜRECEĞİNİ SANIYORLAR'
Liyakatsiz atamaların, tek parti ve polis devleti uygulamalarının derhal sonlandırılması gerektiğini ifade eden Çatak, "12 Eylül, 28 Şubat generalleri gibi kurdukları düzenin bin yıl süreceğini sanmaktadırlar. Oysa eminiz ki iktidar ve onun atadığı komisyon, tüm bu yaşananların hesabını vicdanen olmasa da hukuken er ya da geç verecektir. KESK'liler dün olduğu gibi bugün de iktidar politikalarına biat etmeyecek, boyun eğmeyecektir" ifadelerini kulandı.

OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLSİN
OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun derhal lağvedilmesi gerektiğini söyleyen Çatak, "Haklarında memuriyeti engelleyen, herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçileri, bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi kayıpları karşılanmalıdır. Bunlar gerçekleşinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız